İstatistikler


Dünyanın en çok düğün yapılan şehrinin İstanbul olduğunu biliyormuydunuz?  Sizin için hayatınızın en önemli günlerinden biri, ama bir de büyük resme bakmaya nedersiniz?

Gerçekten yılda 166,000 düğün ile İstanbul birinci sırada. Las Vegas ise yılda 114.000 düğün ile ikinci sırada yer alıyor. Düğüne en çok para harcayan şehir de İstanbul. Avrupa ve Amerika’da çoğunlukla Kilise’de nikah ve sonrasında akşam 50-100 kişilik bi aile yemeği ve eğlence tercih ediliyor, sadece aileler, yakın akrabalar ve yakın dostlar davet ediliyor. Ya da müstakil evi olanlar bahçelerinde kutlamayı tercih ediyor.  Bizdeki gibi 400-500 kişilik lüks otel düğünleri pek sık görülmüyor çünkü insanlar bu parayı 4-5 saat içinde harcamaktansa daha iyi şekilde değerlendirmeyi tercih ediyorlar.
Düğün başına ortalama 25.000 TL harcanıyor, Türkiye’deki düğün pazarı hacminin ise 30 milyar TL olduğu belirlendi. Ülkemizde yılda yaklaşık 500,000 evlilik yaşanıyor. Ben de bu bilgileri Perfect Wedding Dergisinde okudum. Yine ilginç bir istatistik, gelinlerin %80’inin aslında düğün istemediği ortaya çıktı :) Bu biraz şaşırtıcı aslında, ancak baktığımızda düğün biraz da ailelerin isteğiyle gerçekleşiyor. Düğünün büyüklüğünü ve bütçesini genelde aileler belirliyor.  
Tercih sizin, eğer nişanlınız ve ailesi büyük bir düğün istiyorsa, sizin de en büyük hayaliniz görkemli bir düğünde gelinliğinizle dansetmek ise o günün keyfini çıkartmaya bakın :) Sonuçta nadir yaşanacak önemli anlarınızdan biri… Yok bunu kendi bütçemizden karşılamamız gerekicek diyorsanız, bu parayla bir araba sahibi olup ya da yatırımlık bir ev peşinatı olarak değerlendirip uzun yıllar tadını çıkarabilirsiniz… Hem her bütçeye göre kutlama yapacağınız çok güzel mekanlar da mevcut…  Yani düğünü takıntı haline getirip kendinizi ve nişanlınızı üzmenize hiç gerek yok, önemli olan ikinizin mutlu bir evliliğe adım atması, Carrie’yi seyredenler ne demek istediğimi daha iyi anlar :)
Yeter ki sizin içinize sinen, mutlu eden hangisiyse onu yaşayın, keyfiniz bozulmasın...


1 yorum: