Gelin Ayakkabıları

Ayakkabı benim için bir aşk... (resimden belli oluyordur) :) Çok geniş bir konu, tek bir yazıya nasıl sığdıracağımı bilemedim. Önce biraz ayakkabı seçiminde dikkat etmeniz gerekenlerle başlayalım. En önemli kriterler rahatlık, nişanlınız ve sizin boyunuz. Gündüz fotoğraf çekimlerinde giymeye başlayacağınız ayakkabınız, tüm gece sizi taşıyacak ve emin olun rahatsız bir ayakkabı keyfinizi kaçırır, dik durmanıza engel olur ve yüz ifadenize yansır. En mutlu gününüzde acı çekmenize hiç gerek yok, en önemlisi rahatınız.

Yok ben acımdan ölürüm yine de kırmızı tabanlı bir Louboutin giymeden gelin olmam diyorsanız, yazımın ikinci bölümüne geçebilirsiniz :)

Topuklu ayakkabıları yarım numara büyük almak, ayağınız şiştiğinde sizi kurtaracaktır. Yüksek platform topuklu ayakkabılarda ayağınız öne doğru kayar ve yürürken ayağınızdan çıkabilir. O nedenle yüksek topuk istiyorsanız benim tavsiyem bilekten bantlı modeller. Ayağınızdan çıkma şansı yok, rahat rahat yürüyebilir, dansedebilirsiniz. Yumuşak gerçek deri ya da kumaş tercih edebilirsiniz. Suni deri ya da plastik olanları ayağınızın rahatı ve sağlığınızı düşünerek almamanızı tavsiye ederim. Kır düğünü, plaj düğünü ya da tekne düğünü gibi düşünceleriniz varsa seksi ince topuklardan uzak durun, bir yere saplanıp kalmanız çok muhtemel. Daha kalın, hatta dolgu topuklardan bir tane beğenebilirsiniz. Boyunuz uzunsa ya da nişanlınızla aynı ise çok yüksek topuklardan kaçının. Nişanlınız sizden çok uzun ise yüksek platformlu giymek en doğrusu.
Ayakkabılarınızı aldıktan sonra, akşamları evde giymeye çalışın, ayağınız alışsın. Gelinlik provasına götürmeyi unutmayın, boy ölçüsü ona göre alınacak.

Klasik bir ayakkabı yaptırmak istiyorsanız, gelin ayakkabısı yapan yerlerden gidip istediğiniz modeli, yüksekliği ve kumaşı seçebilirsiniz. Örneğin Pronovias Erenköy, Divanni Kundura'yı tavsiye etmişti, ben de gelin ayakkabımı orda yaptırdım. Çok da memnun kaldım. Ayağınızın ölçüsü alınıyor ve yaklaşık 2 hafta içinde ayakkabınız hazır oluyor. Burdaki önemli nokta gelinliğinizin renk tonunu öğrenmeniz ve ayakkabınızın renk tonunu ona göre seçmeniz. Gelinlikçiniz size 3-4 gibi bir rakam söyleyecektir. Bunlar beyaz, inci beyazı, krem vs gibi renk tonlarını temsil ediyor. Ayakkabı siparişinizi verirken bu ton numarasını size soracaklardır. Çünkü, kar beyazı bir gelinliğin altına krem bir ayakkabı görüntünüzü bozabilir. Ölçünüz ve renk tonunuz belli olduktan sonra istediğiniz gibi şekil verin, dantel, fiyonk, tüyler, taşlı tokalar vs... Sizin zevkinize kalmış. Platform yükseklikleri de 3 farklı boyda. Nişanlınızın boyu sizinkine yakınsa daha alçak topuklu da yaptırabilirsiniz.

Osmanbey'de ki Divan Kundura'da aynı hizmeti veriyor. Nine West’in gelin koleksiyonlarına da bakmayı ihmal etmeyin, ayakkabıları en rahat olan markalardan biri bence.
Gelin ayakkabımda dünyaca ünlü bir tasarımcının imzası olsun istiyorsanız, aşağıdaki seçeneklere göz atın. Tabii dans faslında düz ayakkabılarınıza geçmek kaydıyla… :) İşte Christian Louboutin’in bu sezon gelin ayakkabıları, ya da sanat eserleri mi demeli…


 



 



   







Siz de benim gibi Manolo Blahnik zerafetinin hayranlarındansanız, sizin için seçtiğim modellere bir bakın. İçlerinde Sex and The City filmindeki Carrie’nin gelin ayakkabısını da görebilirsiniz. Artık renkli gelin ayakkabıları da çok trendy…

Diğer seçenekler Giuseppe Zanotti, Oscar de la renta, Jimmy Choo, Valentino, Sergi Rossi ve Miu Miu’nun koleksiyonları…





























Bir de Vivienne Westwood’un kalpli şirin mi şirin ayakkabılarına bakabilirsiniz :)

Gecenin ilerleyen saatlerinde rahat bir ayakkabı isterim diyorsanız, babet ya da beyaz converse'lere ne dersiniz? Hatta ev tekstili konusunda harikalar yaratan Dantell gelinlere özel beyaz converse ayakkabı tasarlamış! Dans faslı başladıktan sonra bu ayakkabılarla istediğiniz kadar hoplayıp zıplayabilirsiniz :)



Düğün günü fotoğrafçınızdan rica edin, ayakkabılarınızı da fotoğraflasın, tabii ki ayakkabınızın altına arkadaşlarınızın ismini yazarken de sizi... :)
 

1 yorum:

  1. Kısa topuklu inci beyazı bir ayakkabı arıyorum gelinliğimin altına ama yok böyle birşey hiçbir yerde bulamıyorumm.!! :(

    YanıtlaSil