Kış Balayı




Kış mevsiminde evleniyorsanız ve yarım küre değiştiremem, sıcaktan hazetmem, bütün gün bikiniyle
hoş gözükeyim diye göbeğimi içime çekip dolaşamam diyorsanız ve 2 günlük kocanızı köpek balıklarına kurban verme riskini almak istemiyorsanız :) daha farklı ve belki daha romantik bir kış balayı sizi bekliyor. Kayak seviyorsanız yurt içi ve yurt dışı kayak merkezleri, kar manzaralı ve şömineli odalar düşünülebilir. Uludağ, Kartalkaya, Erciyes, İsviçre Alpleri, Bulgaristan ve özellikle Fransa’da ki Mont Blanc Chamonix,  güzel tesisleri ve nefes kesen manzaralarıyla unutmaz bir tecrube olabilir.




Ya da tarihi dokusuyla sizi etkileyecek Avrupa şehirlerini tercih edebilirsiniz. Balayı için genelde Paris, Roma, Venedik, Prag, Barcelona, Londra ve Edinburgh tercih ediliyor…












Diyelim yere karar verdiniz, canınızı sıkacak diğer bir konu, soğuk hava yüzünden kat kat kıyafetler, anoraklar, atkılar bereler giyip resimlerde astronot gibi çıkmak :) Bunu hiç dert etmenize gerek yok, yün-kaşmir karışık şık bir manto, güzel çizmeler, şapka eldiven gibi aksesuarlarla harika görünebilirsiniz. Manto ve kaban seçenekleri için özellikle İpekyol ve Burberry’nin koleksiyonlarına göz atabilirsiniz.

















İçinize yün ve termal çoraplar, kayak içlikleri giyerek dışarıda uzun süreler kalabilir ve rahat rahat dolaşabilirsiniz. Tchibo ve Marks& Spencer’da rahatlıkla bulabileceğiniz ürünler. Fotoğraflarınızda daha güzel görünmek için sabah otelden çıkarken güzel bi makyaj yapın. Hem soğukta makyajınız da bozulmayacak. Bir kadeh sıcak şarap da içerseniz pembe yanaklarla dolaşırsınız :)

Sizin için farklı kombinler hazırladım. Farklı yerler için farklı tarzda parçalar. Hem üşümeden fotoğraflarınızda harika görünüceksiniz, hem de eşiniz size bayılacak :)



Yanınıza yüksek çözünürlüklü bir fotograf makinası (resimlerinizi büyütmek isterseniz), rahat dolaşmak için çapraz asabileceğiniz bir çanta ve güneş koruma faktörlü iyi bir nemlendirici almayı unutmayın. Yorgun hissetmek istemiyorsanız vitaminleri de ihmal etmeyin. Tur firmanızdan rica edin, balayı çifti olduğunuzu özellikle belirtsinler. Hem uçaktaki süprizleri hem de otelde bunun ayrıcalıklarını yaşayın. Happy honeymoon… :)

0 yorum:

Yorum Gönder