Düğün Fotoğrafları



Hayatınızın en önemli günlerinden biri, peki ertesi gün uyandığınızda geriye ne kalacak? Sadece fotoğraflarınız ve güzel anılarınız… O nedenle bu günü ölümsüzleştirmeniz çok önemli, bunu düğün hikayenizle tüm güne yaymak en güzeli… Kuaförden başlamak üzere, hazırlanma, giyinme, dış veya iç mekanlarda çekimler, düğün, ilk dans, pasta şeklinde devam edebilir. Vizyonu olan tecrubeli bir fotoğrafçı ile kaliteli resimler çekilmesini istiyorsanız şimdiden araştırın, örnek fotoğrafları inceleyin. Tarih ve mekan belirledikten sonra ilk yapmanız gereken fotoğrafçınızla görüşmek ve randevu almak.

Bu işi profosyonel olarak yapanlar genelde tüm gün yanınızda oluyor, ancak siz düğüne giderken yanınızdan ayrılıyorlar. Bunun en önemli sebebi Düğün mekanlarının kendi fotoğrafçıları olması ve dışarıdan getirilmesine sıcak bakmaması. Eğer mekanda fotoğrafçı yoksa, siz de fotoğrafçınızdan akşam da yanınızda olmasını rica edebilirsiniz. Böylece ilk dans, pasta kesimi gibi anları da en özel şekilde fotoğraflayabilirsiniz.

En önemlisi doğal ve pozitif olmanız.Rahat olun, sevdiğiniz bir mekanda gülün eğlenin. En güzel pozları asıl bu şekilde vermiş olacaksınız. Belli açılardan çekilmek istemiyorsanız veya rötuş istiyorsanız fotoğrafçınıza söyleyin. Hem uzaktan hem de yakından portre fotoğraflarınız olmalı. Objektife bakmaktan kaçınırsanız daha doğal kareler çıkabilir.





       1)      Küçük detaylar : Öncelikle düğünle ilgili resmetmek istediğiniz detayları bir gün önceden masanızın üzerine yerleştirin. Altına beyaz ya da pastel renklerde dantelli bir örtü de serebilir, bu şekilde güzel bir fon oluşturabilirsiniz. Nikah şekeriniz, davetiyeniz, gelinlik aksesuarlarınız, eldiveniniz, tacınız, ayakkabılarınız, peçeteleriniz, papyon, kol düğmeleri, yüzükleriniz vs… her ne isterseniz…  Gelin buketiniz de çok önemli!






        

   2)      Hazırlıklar : Fotoğrafçınızla sabahtan buluşup kuaförünüze gidebilirsiniz. Saçınız ve makyajınız yapılırken, evde veya otel odasında gelinliğinizi giyinirken, anneniz ağlarken, ayakkabınızın altına isim yazarken :) Hatta eşiniz giyinirken de fotoğraflarınızı çekin.






     


   
     3)      Düğün arabası : Düğün arabanızın
        önünde veya içindeyken de fotoğraflamayı unutmayın, hele de sizin için özel bir arabaysa..

   





4)      Gündüz iç/ Dış mekan çekimleri: Hava güzelse mutlaka dış çekim yapın, parklar, kumsallar, boğaz, tarihi yalılar, Haydarpaşa garı, İstiklal caddesi, sevdiğiniz herhangi bir yer. Hava soğuk ya da yağmurluysa tarihi mekanların içini tercih edebilirsiniz.

      









  

 5)      Düğün mekanı : Düğün mekanı henüz boşken ve   gün ışığında çekim yapılması geceye göre çok daha iyi sonuç veriyor. Vaktiniz olursa bunu mutlaka fotoğrafçınızdan rica edin. Masa dekorasyonu ve detaylar üzerine yoğunlaşabilir. Dilek ağacı, nikah masası, şamdanlar, sandalyeler… fotoğrafçınızın hoşuna gidecek her şey.




      6)      Düğün ve Nikah : Kendi fotoğrafçınızdan veya mekanın fotoğrafçısından rica edeceğiniz önemli detaylar, mekana girişiniz, aileleriniz, nikah anı, damat gelini öperken, ilk dans, pasta keserken, eğlence ve gelin buketinizi bekar arkadaşlarınıza atarken…





     
      O gün heyecandan tüm bunları unutma ihtimaliniz yüksek,  o nedenle fotoğrafçınızla önceden çekim yapılacak mekanda buluşun, istediklerinizi yazılı olarak kendisine iletin. Çekilmek istediğiniz ve istemediğiniz açıları, özel taleplerinizi bildirin. Düğün sonrasında 500-1000 adet arası bir fotoğraf cd’si ile baş başa kalacaksınız :) Fotoğraflarınızı seçtikten sonra istediğiniz şekilde fotoshop ve rötuş yaptırıp, istediklerinizi siyah beyaz olarak talep edebilirsiniz. Hatta bazı siyah beyaz resimlerde, gelin buketinizin ya da arabanızın renklendirilmesini isteyebilirsiniz.




Anlaşma paketinize göre sadece DVD olabileceği gibi, albüm de fiyata dahil edilebilir. Fotoğrafçınız yapmıyorsa başka yerde albüm, photobook ya da duvarınız için büyük baskılar yaptırabilirsiniz. Pazarlık ederken tüm detayları konuşun. Photobook albüme göre nispeten pahallı olup, yaklaşık 300 – 500 TL arasındadır. Ancak büyük baskılar ve kolajlar daha güzel bir hava veriyor bence :)
Daha sonra bildiğim fotoğrafçıların isimlerini ve web sitelerini de yazacağım...




0 yorum:

Yorum Gönder