Yeni yılda "to do list"



Önce hepinize çok çok mutlu bir yeni yıl diliyorum! Zaman akıp gidiyor, ve biz önemli şeyleri ertelemeye devam ediyoruz. Bu yıl farklı olsun, hatta yıla girmeden Bridget Jones gibi bir “To do list” hazırlayın. Daha mutlu, daha güzel ve daha sağlıklı olmak için yılın ilk haftasından harekete geçin…

Listenizi hazırlarken benim önerilerime de göz atın ;)






1)      Spor, spor, spor: Yapmıyorsanız başlayın artık. Haftada 3 gün hikayelerine inanmayın, pratikte mümkün olamıyor, hepimizin işi gücü var, ailesi, işi ve bir sosyal hayatı var. Ama haftada en az 1 gün iki saatinizi ayırın. Bunun içinde hem cardio (hızlı tempoda hareket), hemde kas çalışması olsun. Spor salonu, ev, park vs fark etmez, nerde iyi hissediyorsanız. Yeni spor kıyafetler alarak kendinizi heveslendirin, güzel müziklerle deşarj olup ter atın. Latin aerobik, zumba, pilates, squash, fitness ne olursa… Faydaları saymakla bitmez, daha sıkı selilütsiz bir fizik, daha güzel bir cilt, mutluluk hormonu salgılayan bir beyin, genç kalan sağlıklı bir vücut… İşin sırrı ertelememek, o gününüzü dolu kabul edin ve başka program yapmayın.


2)      Sigarayı bırakın yada günde 2-3’e indirin : Zararlarını burada saymaya gerek yok hepiniz biliyorsunuz. Torunlarınızla öksürüp tıksırmadan konuşabilmek ve erken yaşta buruş kırış olmak istemiyorsanız  31 Aralık deadline olsun…

3)      Aile büyüklerinizle ve gerçek dostlarınızla vakit geçirin : Bu dünyada sizi menfaatsiz ve karşılıksız seven insanlara hakkettikleri değeri gösterin, zaman ve enerji ayırın. Ailenizdeki yaşlılarla sohbet edin, çocuklarla oynayın vakit geçirin. Onların masumiyeti size iyi gelecek.


4)      Hobinizi seçin : Sizi mutlu eden hangisi? Önce iyice bi düşünün, hangisine vakit ayırdığınıza değecek, hangisi için özlem duyuyorsunuz? Denizi sever misiniz, benim gibi yelken ya da surf tutkunuz varmı? Dalış klupleriyle seyahat etmek mi istiyorsunuz? Salsa yapan çiftlere bakıp özeniyor musunuz? Pasta yaparken iyi mi hissediyorsunuz? Film festivalleri ya da şaraplar hakında bilgi edinmek ister miydiniz?... Fotoğraf mı, İtalyanca mı yoksa Perküsyon mu? Seçiminizi yapın ve haftada bir gününüzü sevdiğiniz konuda uzmanlaşmaya ayırın. Kurslar sizi bekliyor…Hem belki sevgiliniz de gelir, bu ilişkinize de çok iyi gelebilir :)




      5)      Çikolata ve kırmızı biber yiyin: Mutluluk verdiği kanıtlanmış yiyecekler ne de olsa J


6)      Masaj ve spa : Bence kendinizi şımartmanın en güzel yollarından biri. Hem kan dolaşımınız hızlanacak, sporla diyetle atamayacağınız ödeminizden kurtulacaksınız, hem de stresinizden arınacaksınız. Hamam ya da saunayı da eksik etmeyin. Bir yer belirleyin ve ayda bir düzenli gitmeye çalışın…




7)      Meditasyon/ nefes terapisi: Günde 10 dakikanızı boş ve sessiz bi yerde meditasyona ayırın. Gözlerinizi kapatın, hiç bir şey düşünmemeye çalışarak derin nefes alıp verin. Hem koşuşturmaktan yorulan ruhunuz dinlenecek hemde doğru dürüst nefes almış olacaksınız. Belki farkında değilsiniz ama aslında bütün gün düzgün oksijen alamadan geçiriyoruz. Bu süreyi şarj olma süreniz olarak kabul edin, faydasını düzenli yaptığınızda göreceksiniz.



8)      İyi beslenme ve Uyku: Diyet yapayım derken, yerlerde sürünüyoruz. Öbür türlü de kilo alıyoruz diye üzülüyoruz. En güzeli aç kalmadan faydalı şeyler yemek. Bol bol sebze meyve, zeytinyağı, yeşil çay, somon balığı, ceviz, fındık, badem vs… atıştırmak için masanızın çekmecesinde faydalı şeyler bulundurun. Katkı maddeli şeyler artık yemeyin, hergün kanserojen diye yazılıyor. Yorgun hissediyorsanız multi vitamin takviyesi alın. Organik ürünleri tercih edin, hatta kozmetik ürünleriniz de bile… Uykunuzu alamadığınızda da kendinizi daha mutsuz ve yorgun hissedersiniz. İşiniz olmayan günlerde erken yatmaya çalışın.

9)      Yardım organizasyonlarına katılın; Birilerine faydanız olsun, yaşamınızı daha anlamlı kılın.
Evinizde ve işyerinizde atılacak bir sürü şey vardır, onları ayırın ve ihtiyacı olanlara gönderin. Hem sizin için rahatlatıcı bir detoks olur, hem de birilerinin yüzü güler.


10)   Yalnız vakit geçirin, açık havada yürüyüş yapın, dergilerinizi gazetenizi alıp sevdiğiniz bir cafeye gidin, kitapçıda vakit geçirin.. Ya da evinizle ilgilenin, dolabınızı düzenleyin, yemek yapın, kediniz varsa onunla oynayın… Rahat rahat istediğiniz müziği dinleyin, istediğiniz filmi seyredin. Kendinizi dinleyin ve biraz nefes alın… Hayatınızdaki en değerli insanı yani ”kendinizi” mutlu edecek şeyler yapın.


11)   Şükredin : Her sabah hayatınızdaki iyi yönleri hatırlayın, sağlıklı olmak, ailenizin yanınızda olması, hayatınızda sevdiğiniz biri olması, iyi bir işiniz olması, kediniz olması.. vs. Bu şekilde bardağın dolu tarafına bakarak gülümseyin, gününüze güzel başlayın…







0 yorum:

Yorum Gönder