Düğün Mekanı seçerken...


İlk yazımda da belirttiğim gibi, güzel bir mekanda Cumartesi düğünü istiyorsanız, ilk yapmanız gereken şeylerden biri mekan araştırıp karar vermeniz. Aksi takdirde geç kalabilir ve içinize sinmeyen bir yerde düğün yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Düğün gününüz belki hayatınızın en önemli günlerinden biri. Nişanlınız ve ailesi gösterişli bir düğüne olumlu bakıyorlarsa, tarihi bir mekan, saray yada lüks bir otelde yemekli bir düğün yapabilirsiniz. Daha mütevazi restoranlardan tercih ederek de kendi bütçenize göre çok hoş bir kutlama yapabilirsiniz, seçeneğiniz çok fazla...


Önemli olan sizin düğün hayaliniz, boğazda bir sarayda mı olsun, yoksa tepelerde boğaz manzaralı bir koru damı? Ya da otellerin birinin balo salonunda mı olsun? Peki hayaliniz bir kır düğünü veya bir plaj düğünü ise nereler uygun olabilir? Hangi şehirde olacağı kesinleşti mi? Daha az kişiyle daha mütevazi bir kutlama için nereyi tercih edebilirsiniz?.. Önce bunlara karar vermeniz gerekliyor. Tabii ailelerin büyüklerinin de tarih ve yer konusunda görüşünü de almanız gerekecek, çünkü düğün biraz da aileler ve onların çevresi için yapılan bir etkinlik. Mevsimi de göz önünde bulundurarak mekanlara bakmaya başlayabilirsiniz. Tanıdığınız yada işyerinizin anlaşmalı olduğu mekanlara öncelik verin. Hizmet kalitesi açısından içiniz rahat etsin istiyorsanız, referanslı ya da bildiğiniz mekanları tercih edin.



Önce beğendiğiniz mekanları arayın ve size menü ve fiyatlarını göndermelerini rica edin. Bildik mekanlarda fiyatlar genelde kişibaşı 30 EUR – 100 EUR arasında değişiklik gösterir. Sizin tarihinizle ilgili çalışma yaparak kokteyl ve yemekli menülerinin kişibaşı fiyatlarını genelde EUR bazında mail ile gönderirler. Fiyatlar tarihe, menüye ve içki miktarına göre değişir. Bunlara nişanlınızla bakıp uygun olanlardan randevu alın ve görmeye gidin, menülerin tadına bakın.  

Düğün mekanı görüşmenizde sormanız ve not almanız gereken konular;
      -          Kişi sayınıza uygunmu? Minimum ve maksimum kaç kişi istiyorlar? Yemek yada kokteyl          düzeni nasıl olacak?

-          Açık ve alternatif kapalı mekanları nasıl?

-          Hazırlanacağınız klimalı bir gelin-damat odası var mı?

-          Mekanda  fotoğraf ve video işini yapan biri var mı? Fiyatı nedir? Dışarıdan izin veriliyor mu?

-          Pasta fiyata dahil mi? Dışardan gelmesine izin veriliyor mu?

-          DJ veya canlı müzik mekanda var mı, fiyata dahil mi? Dışardan izin veriliyor mu?

-          Süsleme varmı, fiyata dahilmi? Hangi firma ile çalışıyorlar? Dışardan izin veriliyormu?

-          Masalarda canlı çiçek kullanmak için anlaşmalı çiçekçileri var mı, dışarıdan izin veriliyor mu?

-          Masalara yönlendirme için hostes vs hizmetleri var mı?

-          Otoparkı ve vale hizmeti var mı? (çok önemli)

-          Jeneratör var mı? (düğününüz yarı da kesilsin istemiyorsanız :))

-          Eğer otelse, tek gecelik balayı suiti fiyata dahil mi?

-          Tekne ile getirebiliyorlar mı, havai fişek var mı, şal veriliyor mu, soba var mı, saat kaça kadar sürebilecek vs sormak istediğini diğer detayları da gitmişken konuşun…
Menü’de dikkat etmeniz gerekenler;

·         Kokteyl, kokteyl prolongue (açık büfe) veya normal yemekli menülere bakın. Kokteyl prolongue fiyatları daha uygun olabilir.

·         Menüde balık isteyebilirsiniz ancak tüm konuklarınız balık sevmeyebilir, o nedenle ara sıcakta deniz ürünü ve ana yemekte et tercih etmeniz daha yerinde olacaktır. Vejeteryan bir yemek alternatifi isteyenler için bulundurmakta fayda var. Menüleri ve fiyatları inceleyin ve tadımlarını yapın.

·         Limitsiz yabancı/yerli içki dahil olduğunda fiyat çok fark edecektir. Fiyatı indirmek isterseniz iki yerli içki şeklinde limit koydurabilirsiniz.

·         Pastanın dahil olup olmadığını mutlaka konuşun, pasta varsa menüden tatlıyı çıkarıp fiyatı düşürebilirsiniz. Pasta varken zaten tatlı pek yenmez.

·         Gecenin sonunda çay kahve ikramı menüye dahil mi sorun, konuklarınızın hoşuna gidecek bir detaydır…
















Detaylara önem verin, farkı yaratacak olan detaylardır :) Ayrıca pasta kesilirken bahşiş almak için eşinize bıçağı vermekte direnen garsonlar için önleminizi alın, videolarınızda bıçağı çekiştiren bir damat görmek istemiyorsanız tabii J


1 yorum: