İlk adımlar…

Gelin hanımlar merhaba,

Kendinizi evliliğe hazır hissediyorsanız ve “o”ndan evlenme teklifi aldıysanız :), sizi yoğun bir tempo bekliyor. Öncelikle hemen kendinize yanınızda taşıyabileceğiniz küçük bir ajanda edinin. Buraya programınızı, randevularınızı, alışveriş planınızı, beğendiniz web sitelerini ve notlarınızı yazabilirsiniz. Hatta dergilerde beğenip kestiğiniz saç modellerini, gelinlikleri vs bu ajanda arasında saklarsanız kaybolmaz. Çünkü kim ne derse desin, biraz da mükemmeliyetçiyseniz, tüm planlama–organizasyon ve seçimler gelinlerin sorumluluğunda olur. En azından birşeyi unutmama ve organize etme işi size ait olacaktır! Damada, ailelere ve arkadaşlara işbölümünü sizin yapmanız gerekecek. Düğün, gelinlik, ev dekorasyonu, balayı, davetiye, nikah şekeri.. vs vs. Bu büyük organizasyonun patronu sizsiniz hanımlar, hazır olun :)



Öncelikle Mayıs-Eylül döneminde bir haftasonu düğünü/nikahı istiyorsanız, ilk ama ilk yapmanız gereken günü belirlemek ve mekan araştırması yapmak… Hatta aile arası nişandan önce bile buna başlayabilirsiniz. Çünkü bu sezonda mekanların Cumartesi akşamları 1 sene öncesinden dolmaya başlıyor. İstediğiniz mekanda güzel bir açıkhava düğünü için öncelik sırası mekanda. Bir miktar kapora vererek aylar öncesinden ayırtabilirsiniz.

Sadece nikah istiyorsanız, yada nikah + kutlama ayrı ayrı olacaksa bile, nikah salonu için yer ayırtmanız gerekiyor. Şöyle söyliyim 3 ay öncesinde bile gitseniz, cumartesi için size akşam 8 sonrası, yada sabah 11’i verebilirler şaşırmayın :) Minimum 6 ay öncesinden bu işi bitirmelisiniz.
Nikah işlemleri için gerekenler;
- 7 şer adet vesikalık fotoğraf
- Nüfus kayıt örneği
- İkametgah belgesi
- Nüfus cüzdanı ve fotokopisi (nüfus cüzdanlarınız çok eski ise yenileyin)
- Sağlık raporu (Belediyelerin bağlı sağlık ocaklarından alırsanız hem kolaydır hem de sadece 1 gün sürer)
- Soyadını korumak isteyen gelinler belediyede ayrı bir form dolduracak, böylece iki soyadınızı da kullanabilirsiniz.
- Müracaatta ikinizin de şahsi olarak bulunması gerekiyor. Sabah 8:30 da açılmış oluyorlar.


Günü belirledikten sonra, fotoğrafçı randevunuzu da alıp rahat edebilirsiniz. İyi fotoğrafçılar düğün sezonunda cumartesileri dolu olabiliyorlar unutmayın, siz yerinizi şimdiden ayırtın :)
Devamı gelecek…


0 yorum:

Yorum Gönder