Vera Wang aşkına...




Vera Wang gelinlik giymek tüm genç kızlarımızın en “top” rüyalarından biridir herhalde. Daha ortada damat adayı bile yokken Vera Wang dualarına yatılır, adaklar adanır. Hatta bunun için bankalar ihtiyaç kredisi verebilse baya tutulur.  Daha evlenme teklifi aldığı gece, begendiği Vera Wang modelini  telefonundan çocuğa gösterip “Ayy ne kadar hoş değil mi?” diye başının etini yemeye başlayan kızlarımız da mevcut. 


Pek haksız da sayılmayız,  Vera Wang tek kelimeyle RÜYA gibi… Çok feminen ve göz alıcı tasarımlar.. Özellikle gelinlik konusunda kat kat tüller, fiyonklar, drapelerle masum bir prenses havası yaratıyor ve açıkçası bu tasarımlar farkını çok net ortaya koyuyor. Kabarık ve abartılı modelleri bile gözümüze  hoş görünüyor. Özellikle benim bayıldığım beldeki “renkli kuşak” tasarımıyla yeni bir akım yarattı. O fiyonklar gelinliğin havasını tamamen değiştirerek çok özel kılıyor diye düşünüyorum. Siyah tül fiyonk ve siyah eldivenler ise favorim. Zaten detayların güzelliği fark yaratıyor...


















Vera wang’ın 2012 modellerine baktığınızda biraz daha nude tonları görebilirsiniz, pudra, krem, bej, somon gibi renkler de kullanılmış. Daha doğal ve nostaljik bir hava yaratılmış. O kadar tüllü ve puf puf modeller varki saçınızda duvak yerine farklı aksesuarlar bile tercih edebilirsiniz..Kumaşların kalitesi ve asaleti gelinliğin duruşundan belli.  Doğal bir saç modeli ve hafif bir makyaj ile tamamlamanız gerekir yoksa gelinlikteki vintage havası bozulabilir. Ten renginiz de çok bronz olmamalı. Prensesler beyaz tenli olur ne de olsa :)



Newyork doğumlu Vera Wang, Çin’li göçmen bir ailenin kızı. Bale okuluna gitmiş olması sanki elbiselere ilham vermiş gibi. Paris’te Sorbonne üniversitesi’nde eğitim görmüş ve Paris’teki moda  havasını solumuş, daha sonra Ralph Lauren’in yanında çalışmış. Daha 23 yaşındayken Vogue’da “Senior Fashion Editor” olarak terfi ettiğini de belirtiyim.



Hangi ünlüler gelinlikte Vera Wang tercih etti, merak ediyormusunuz? Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Mariah Carey, Chelsea Clinton, Katie Holmes, Avril Lavigne ve daha bir çokları… “Gelin Savaşları” filminde de hatırlarsınız Kate Hudson ve Anne Hathaway’de Vera Wang gelinlik giymişlerdi.



Aşağıda sizin için beğendiğim yeni sezon Vera Wang gelinlikleri var.
İster bu modellerden ilham alıp kendiniz diktirin ya da benzer bir model satın alın, ister Kim Kardashian gibi hızınızı alamayıp bir gecede 3 tane Vera Wang gelinlik giyin, koleksiyonuna göz atmadan gelinlik almayın. Almanız da şart değil, en azından Vakko Wedding’den randevunuzu alın ve birkaç arkadaşınızla gidip istediğiniz Vera Wang modellerini deneyin, üzerinizde görün :)  Ama sonra “Uşaklarım nerde? Sarayıma dönmeliyim” filan demeyin JAnlatılmaz, yaşanır… :)














0 yorum:

Yorum Gönder