Gelinlik seçerken


Çocukluğunuzdan beri hayalini kurduğunuz an geldi çattı :) Gelinlik giymek! Evlendiğimiz gün, hepimizin en güzel görünmek isteyeceği gündür şüphesiz… Gelinliğin rolü burada çok önemli. Kataloglarda tığ gibi modellere giydirilen gelinlikler, maalesef biz giydiğimizde aynı etkiyi vermeyebiliyor. Hem beyaz oluşu hemde kalın kumaşlar ve işlemeler bizi olduğumuzdan kilolu gösterebiliyor. O nedenle model seçimine kataloglardan değil, deneyerek karar verin, size yakışanı zaten giydiğinizde anlayacaksınız. Örneğin ben omuzlardan düşen kol aksesuarlı bir gelinlik istemiştim, ancak denediğimde beğenmedim, straplez gelinliğin beni daha ince ve zarif gösterdiğini fark ettim. Çok ince ve uzun değilseniz, gelinliği iyi taşımanız için topuklu ayakkabı şart, artık platform ayakkabılarla rahat edebiliyorsunuz.


Gelinliğinizi sipariş ettikten sonra 3 ay beklemeniz gerektiğiniz biliyormuydunuz? İster yerli markalar, ister yabancı olsun, gidip hazır almanız söz konusu değil. Sizin için sıfırdan gelinlik dikilmesi gerekiyor. Mağazadakiler sadece denemeniz için hazırlanmış gelinliklerdir. O yüzden en az 3 ay zaman vermeli, ve 5 ay öncesinden bakmaya başlamalısınız. Haftasonu çok yoğun olacağından, randevularınızı birkaç hafta öncesinden alın. Önceden bir arkadaşınızla gidip size yakışan ve beğendiğiniz modelleri belirleyin. En son ailelerle gidip bu modelleri tekrar deneyin. Unutmayın önemli olan sizin o gelinlikle güzel görünmeniz… Önceden planladığınız model olmasa da size yakışanı alın… O nedenle önce farklı kesimde modelleri deneyin. Aşağıda Pronovias’tan seçtiğim modeller var…

Prenses tipi gelinlikler
Üst kısmı tamamen vücuda oturan, belden ya da yeni modellerde belin biraz aşağısından kabarık eteklerle şekillenen modeldir. Üst gövdeniz  ince ama kalçanız genişse kapatmak için uygun bir model. Çok kilolu veya çok minyon olmadığınız sürece bu model uygun olur.
















A tipi gelinlikler
Belden aşağı doğru hafifçe genişleyen daha sade bir modeldir. Tüm vücut tiplerine yakışabilir, özellikle kısa boylu ve minyonsanız tek parça gelinlik sizi olduğunuzdan uzun gösterecektir… Bu modelde uzun kuyruklar  da tercih edebilirsiniz. Soldaki model benim kendi gelinliğim :)
















Kraliyet tipi gelinlikler (Göğüs altından bollaşan)
Eğer kiloluysanız, özellikle elma tipi vücuda sahipseniz yani göğüsleriniz büyük ve beliniz kalınsa, bu modeli tercih etmenizde yarar var. Güzel işlemeli bir göğüs dekoltesi ile dikkati oraya çekebilirsiniz.











Balık tipi gelinlikler
Fiziğinize güveniyorsanız, ince ve uzun boyluysanız, karnınız düz ise balık tipi modeli tercih edebilirsiniz. Hatta fazla zayıf olmaktan şikayet edenler için ideal bir modeldir. Tek omuz olanları geçen sezon ve bu sezon oldukça popüler. Dizden itibaren bollaşan etekleri ve kuyruğuyla göz kamaştırabilirsiniz…














Düz  kesim  gelinlikler
Bele fazla oturmadan, yere kadar sade kesimle inen gelinliklerdir, elbise görünümündedirler. Hatlarınızı belli etmek istemiyor ve çok zayıf görünmekten şikayet ediyorsanız bu modelleri tercih edebilirsiniz. Kalın beli olanlar da bu kesimi tercih edebilir.
















Kusurlarınız için kolay çözümlere nedersiniz?
Kalın bel: Bele oturan ve bollaşan bir gelinlik, ayrıca belinize bağlayacağınız siyah bir kurdele ile ince gösterecek ve dikkati kurdeleye çekmiş olacaksınız.

Geniş kalçalar : Prenses tipi ya da A tipi gelinlikler tercih edin. Balık modelini tercih etmemelisiniz. Üst bedeninizde işleme ve aksesuarlarla dikkati bel ve göğüs bölgenize çekebilirsiniz.

Kemikli omuzlar ve dekolte : Dantel kullanarak dekoltenizi kısmen kapatıp daha asil bir görüntü elde edebilirsiniz.  Hafif vatkalı ve dantel, tül gibi parçalarla omuzlarınızı kamufle edin. Bolero deneyin ve gelinliğinizin üzerinde en hoş duranı alın.

Çok ince, atletik veya kalın kollar: Düşes Kate uzun kollu dantelli bir gelinlik giydi ve herkesin beğenisini kazandı. Eğer hava aşırı sıcak değilse, dantelden uzun kollara sahip bir gelinlik tercih edin. Çok geniş omuzluysanız, omuzlarda herhangi bir iş veya dantel kullanmayın dikkati göğüs ve bel bölgesine toplayın.

Kısa boylular: Derin bir v yaka, yüksek topuz ve kabarık duvak tercih etmeliler. Platform topuklu ayakkabı zaten işinizi kolaylaştıracaktır.













Küçük göğüslüler : Göğüs kısmında bol büzgü, volan, drape ve işleme tercih edebilirler, zaten gelinliğin içinde dolgu olacaktır.

Göbeğiniz varsa : A tipi gelinlikleri ve sert sıkı kumaşları deneyin.
Çok zayıfsanız : Balık tipi kalın kumaşlı, drapeli ve işlemeli bir gelinlikle harika görünebilirsiniz…

Eğer gelinliğiniz tek omuzlu, boyundan bağlı, sırt dekolteli ise veya omuzlarında fiyonk vs aksesuar taşıyorsa, saçınızı toplamanız daha yerinde olur. Aynı zamanda bir balo salonunda evleniyorsanız uzun kuyruklu ve ışıkta parıldayacak şekilde hafif payetli işli bir model ile büyüleyici görünebilirsiniz. Ufak kutlamalar ve kır düğünleri için daha derli toplu bir gelinlik ile rahat edersiniz. Dışarda üşüyebilirim diyorsanız, bir bolero bulunsun, mevsimine göre kürk, saten, dantel ya da şifon seçebilirsiniz. Dekolteyi ölçülü tutun, sadece göğüs ya da sadece sırt dekoltesi tercih edin, gelinin zerafeti ve masumiyeti seksapelinden daha önemlidir, basit görünmemeye dikkat edin.

Gelinlik siparişi vermeden önce sormanız gerekenler;
      ·         Duvak alternatifleri nedir? Uzun parçası daha sonra çıkarılabilecek şekilde hazırlanabilir mi?

·         Kese fiyata dahil mi ve yaptırılacak mı?

·         Üşüme olasılığınıza karşı bolero modelleri mevcut mu?

·         Gelinliğin hazır olma tarihi, boyu için prova, son prova ve teslim tarihleri nedir?

·         Uzun kuyruğu varsa, kısaltmak için içerden tutturulabilecek şekilde hazırlanmış mı?(ben bu şekilde rahat dansetmiştim)

·         Korse ve ayakkabı için bir önerileri varmı?
Gelinliğiniz geldiğinde provaya giderken ayakkabınızı almış olmanız gerekiyor! Çünkü boy ölçüsü sizin ayakkabınıza göre yapılacak. Siz birkaç hafta öncesinden ayakkabınızı hazır edin.

Siz bu güzel anların tadını çıkarın ve şimdiden randevularınızı alın…


0 yorum:

Yorum Gönder