Happy Valentine's...


Evet tamam sevgililer günü biraz ticari sömürü haline geldi, kazak, parfüm vs alıp, restoranlarda  fabrikasyon fiks menülerden yemek istemiyorsunuz. Ama bu sevgililer gününün tadını çıkarmayacağınız anlamına gelmiyor. Yazacağınız güzel bir kart ve kendi elinizle hazırlayacağınız mum ışığında bir yemekten daha güzel hediye olabilir mi?… İlla ki birşey almalıyım diyorsanız yerinizden kalkmadan internetten kişiye özel hediyelerden de sipariş verebilirsiniz. Fiyatları da oldukça makul. Üzerinde isimlerinizin yer aldığı hediyeniz sıradanlıktan kurtulacak ve kendisini daha özel hissetmesini sağlayacak :)

Evlilikte Psikolojik Destek

Evlenmeye karar verdiniz, birbirinizi çok seviyorsunuz, iyi anlaşıyorsunuz ve aile kurmak istiyorsunuz. Ama etrafınızda yaşananları görünce evliliğe inancınız biraz zayıflamış olabilir. Belki evlilik hazırlıkları, ailelerin müdahelesi sizi çok yordu ve bunalttı. Ya da evlisiniz ama birşeylerin yanlış gittiğini düşünüyorsunuz... İçinize atıyorsunuz, ya da sinir küpü oldunuz ve ilişkinizi yıpratmaya başladınız. Hepimizin zaman zaman yaşadığı çok normal durumlar bunlar...
Peki psikolojik destek almayı düşündünüz mü? Aile ve Çift terapistleri bunun için var.

Sanemiko

İşte yaratıcılıkta son nokta Sanemiko, hatta bence kendisi bir mucit. Tek kelimeyle BAYILACAKSINIZ!
Karikatür sevdiğimden bu esprili ayakkabılar daha da çok hoşuma gitti. Bunları görüp de gülümsemeyen bir gelin olabilir mi? Düğün gününüzde sizin ve eşinizin neşe kaynağı olacak :) Hem şirin mi şirin çizimlerle, hem de üzerine yazdıracağınız isimleriniz ve düğün tarihinizle kişiselleşmiş el yapımı bir gelin ayakkabınız olabilir. Sadece size özel!

Gelin Ayakkabıları

Ayakkabı benim için bir aşk... (resimden belli oluyordur) :) Çok geniş bir konu, tek bir yazıya nasıl sığdıracağımı bilemedim. Önce biraz ayakkabı seçiminde dikkat etmeniz gerekenlerle başlayalım. En önemli kriterler rahatlık, nişanlınız ve sizin boyunuz. Gündüz fotoğraf çekimlerinde giymeye başlayacağınız ayakkabınız, tüm gece sizi taşıyacak ve emin olun rahatsız bir ayakkabı keyfinizi kaçırır, dik durmanıza engel olur ve yüz ifadenize yansır. En mutlu gününüzde acı çekmenize hiç gerek yok, en önemlisi rahatınız.

Yok ben acımdan ölürüm yine de kırmızı tabanlı bir Louboutin giymeden gelin olmam diyorsanız, yazımın ikinci bölümüne geçebilirsiniz :)

Gelinlik seçerken


Çocukluğunuzdan beri hayalini kurduğunuz an geldi çattı :) Gelinlik giymek! Evlendiğimiz gün, hepimizin en güzel görünmek isteyeceği gündür şüphesiz… Gelinliğin rolü burada çok önemli. Kataloglarda tığ gibi modellere giydirilen gelinlikler, maalesef biz giydiğimizde aynı etkiyi vermeyebiliyor. Hem beyaz oluşu hemde kalın kumaşlar ve işlemeler bizi olduğumuzdan kilolu gösterebiliyor. O nedenle model seçimine kataloglardan değil, deneyerek karar verin, size yakışanı zaten giydiğinizde anlayacaksınız. Örneğin ben omuzlardan düşen kol aksesuarlı bir gelinlik istemiştim, ancak denediğimde beğenmedim, straplez gelinliğin beni daha ince ve zarif gösterdiğini fark ettim. Çok ince ve uzun değilseniz, gelinliği iyi taşımanız için topuklu ayakkabı şart, artık platform ayakkabılarla rahat edebiliyorsunuz.

Evlilik Fuarı '12

Gelin hanımlar, Evlilik Fuarı’nı ajandanıza kaydedin! 3-5 Şubat, Lütfü Kırdar  (10:00 – 20:00)


Farklı firmalarla görüşebilmeniz ve ürünleri yakından görebilmeniz açısından hem size zaman kazandıracak hem de çok faydalı olacaktır. Hepsi bir arada ayağınıza geliyor, sizde bu şekilde yorulmadan farklı sektördeki firmaları tanıyabileceksiniz. Örneğin Düğün organizasyon & Süsleme, Gelinlik,  Ayakkabı, Catering, Fotoğraf, Mücevher, Pasta, 5 yıldızlı oteller, Basın, Müzik organizasyonu, Havai Fişek, Nikah Şekeri , Davetiye, Kozmetik, Çiçek, Ev tekstili hatta Estetik Merkezleri bile katılıyor. Katılan firmalara göz attığımızda, görmeden geçmeyin dediklerimiz ; My Wedding by Celebration, Happy Leyla , Şiir Catering, K&M Events, Şebnem Organizasyon, Hülya Organizasyon, Le Chic gibi süsleme ve organizasyon firmalarının yanında, Akay, Beyaz Butik, Esposa gibi gelinlikçiler…

Kış Balayı




Kış mevsiminde evleniyorsanız ve yarım küre değiştiremem, sıcaktan hazetmem, bütün gün bikiniyle

Vera Wang aşkına...




Vera Wang gelinlik giymek tüm genç kızlarımızın en “top” rüyalarından biridir herhalde. Daha ortada damat adayı bile yokken Vera Wang dualarına yatılır, adaklar adanır. Hatta bunun için bankalar ihtiyaç kredisi verebilse baya tutulur.  Daha evlenme teklifi aldığı gece, begendiği Vera Wang modelini  telefonundan çocuğa gösterip “Ayy ne kadar hoş değil mi?” diye başının etini yemeye başlayan kızlarımız da mevcut. 

İstatistikler


Dünyanın en çok düğün yapılan şehrinin İstanbul olduğunu biliyormuydunuz?  Sizin için hayatınızın en önemli günlerinden biri, ama bir de büyük resme bakmaya nedersiniz?

Gerçekten yılda 166,000 düğün ile İstanbul birinci sırada. Las Vegas ise yılda 114.000 düğün ile ikinci sırada yer alıyor. Düğüne en çok para harcayan şehir de İstanbul. Avrupa ve Amerika’da çoğunlukla Kilise’de nikah ve sonrasında akşam 50-100 kişilik bi aile yemeği ve eğlence tercih ediliyor, sadece aileler, yakın akrabalar ve yakın dostlar davet ediliyor. Ya da müstakil evi olanlar bahçelerinde kutlamayı tercih ediyor.  Bizdeki gibi 400-500 kişilik lüks otel düğünleri pek sık görülmüyor çünkü insanlar bu parayı 4-5 saat içinde harcamaktansa daha iyi şekilde değerlendirmeyi tercih ediyorlar.

Düğün Fotoğrafları



Hayatınızın en önemli günlerinden biri, peki ertesi gün uyandığınızda geriye ne kalacak? Sadece fotoğraflarınız ve güzel anılarınız… O nedenle bu günü ölümsüzleştirmeniz çok önemli, bunu düğün hikayenizle tüm güne yaymak en güzeli… Kuaförden başlamak üzere, hazırlanma, giyinme, dış veya iç mekanlarda çekimler, düğün, ilk dans, pasta şeklinde devam edebilir. Vizyonu olan tecrubeli bir fotoğrafçı ile kaliteli resimler çekilmesini istiyorsanız şimdiden araştırın, örnek fotoğrafları inceleyin. Tarih ve mekan belirledikten sonra ilk yapmanız gereken fotoğrafçınızla görüşmek ve randevu almak.