Nişan ve Bay Darcy'ler :)


I would have to tell you: you have bewitched me, body and soul, and I love... I love... I love you. And I never wish to be parted from you from this day on...” Mr. Darcy to Elizabeth (Jane Austin)



Sonunda "o" teklifini yaptı, birlikte yaşamaya ve yaşlanmaya, aile kurmaya karar verdiniz... Nişan ile evliliğe ilk adımı atıyorsunuz, artık daha resmi bir bağınız olacak. En önemlisi onun ailesi artık hayatınızın bir parçası, onlara da artık kendi aileniz gibi zaman ayırmalı ve ilgilenmelisiniz. Nişan organizasyonu kız tarafına aittir bildiğiniz gibi ve artık genelde evde tercih ediliyor. Dışarıda olursa zaten profesyonel anlamda yardım almanız gerekecek, süsleme, müzik, pasta vs tüm konularda. Evde yada bahçenizde yapmayı  düşünürseniz bu yazım size fikirler verebilir.



Öncelikle 1 hafta öncesinden yüzükleriniz, hediyeleriniz ve kıyafetleriniz hazır olmalı. Evlenme teklifi sırasında tek taş aldıysanız, (ki bence en anlamlı yüzük) alyans olarak da kullanabilirsiniz. Ya da nişanlınızla birlikte iki tane alyans seçebilirsiniz. Parmağınıza uygun şekilde sipariş vermeniz gerektiğini ve bunun 3- 4 gün sürebileceğini unutmayın.  Alırken kutulu ve kurdeleli olarak isteyebilirsiniz.



Nişanlınızın hediyeleri için ise saat ve beyaz altın yada gümüş harfli kol düğmeleri uygun olabilir. Hem sizin ve onun baş harfleriyle işlenmiş özel bir hediye olacaktır. Bu arada yüzük takılırken kullanacağınız gümüş tepsinizi ve makası atlamayın. Yoksa son anda evdeki tırnak makasına kalabilirsiniz :) Tepsiyi tutmak için ailenin en genç kızı, yüzükleri takmak için de üzerinizde emeği olan aile büyükleri (dede, dayı, amca vs) uygun olur.


Kıyafet seçiminde nişanlınızla aranızda uyum olmasını isterseniz, ondan elbisenizle aynı renk kravat takmasını tercih edebilirsiniz. Koyu renk takım elbise ve beyaz gömlek tercih etmesi yerinde olur. Sizin için ise çok ağır ve abartılı olmayan kısa bir abiye olabilir, bahar ve yaz için pastel renkler, sonbahar ve kış için bordo şarap rengi ve parlement mavisi gibi renkler de tercih edilebilir. Kuaförünüze kıyafetinizi götürün yada tarif edinki uygun bir saç ve makyaj yapılsın. ..

Nişanınız dışarıda olacaksa, uzun tek omuzlu yada balık modeli abiye bir elbise ve saçınızda topuz tercih edebilirsiniz.




Nişanın evde olması süsleme olmayacak anlamına gelmiyor. Çok sevdiğim İngiliz yazar Jane Austin’in tarzından ilham alabilirsiniz. Pastel renkler, çiçekler, mumlar, kurdeleler ve eski ingiliz tarzı fincan takımları ile hem romantik hem de asil bir hava yakalayabilirsiniz. Salondaki sandalyeleri kaldırıp, masanızın üzerini süsleyebilir ve Bay Darcy’niz ile pastanızı da orada kesebiliriniz! :) Pasta için güzel bir bıçak hazırlamayı da unutmayın, malum resimlerde o da çıkacak...








Pasta konusuna gelince, bir çok pastane sipariş üzerine istediğiniz şekilde yapabiliyor, katalogdan da seçebilirsiniz. Butik olanlarda daha uygun fiyatlar bulabilirsiniz, ancak iyi bir pasta için diliminin 8-10 TL olmasını göze almalısınız. Evinizin süslemesi ve pastanın tarzı uyumlu olmalı. Biraz farklı ve sempatik bir tarz yaratmak isterseniz La duree’un makaron kuleli pastalarından yaptırabilirsiniz.




Nişanınızın daha kalıcı olmasını istiyorsanız, farklı şekillerde nişan şekerlerinden yaptırabilirsiniz. Badem şekeri tercih etmeyin, nikah şekeri gibi olmasın. Ama çubuklu sosyete şekerleri, sepetleriyle beraber  çok şeker görünüyor.


Fotoğraf konusu genelde kardeşlere kalır, sizde kardeşlerinizden yardım isteyebilir, eğer aile de genç biri yoksa yakın bi arkadaşınızı nişana davet edip fotoğraflarınızı çektirebilirsiniz... DIşarda olursa zaten mekanın fotoğrafçısı olacaktır. Müzik de önemli, fonda Zaz’ın albümü gibi Fransizca şarkılar veya eski klasik caz cd’lerinden tercih edebilirsiniz, çok slow yada hareketli olmamalı, sessizlik de olmaz, o nedenle  Nat king cole, Ella Fitzgerald gibi isimler ortama pozitif bi enerji getirecektir...
Sakın strese girmeyin, ne siz ne de nişanlınız. Keyfinize bakın... Allah tamamına erdirsin diyelim :)

2 yorum:

  1. harika bi post olmuş tam aklımdaki organizasyon :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık. Kendi bloguma da beklerim. Düğün DJ;

    www.dugundjhizmetiorganizasyon.com

    YanıtlaSil