Kız İsteme Merasimi


Sonunda büyük gün yaklaştı, aileler belki ilk defa tanışacak. Siz de iki heyecan, birincisi kahve ikramı  diğeri ise ne giyeceğiniz. Tabii aileniz kolay kolay “evet” demez gibi görünüyorsa  o da ayrı bir stres yaratabilir. Sevgilinizin sonunun “Gülen gözler” filmindeki Vecihi Bey gibi olmamasını diler, size de bu özel günün tadını çıkartmanızı tavsiye ederim :) Umarım aileler kaynaşır ve akşamız neşeli sohbetlerle tamamlanır. ..

Aynı anda söz de olacaksa, isimlerinizin yazılı olduğu kurabiyelerle bu günü daha özel kılabilirsiniz. İstediğiniz şekilde tarif ederek kurabiye yaptırabileceğiniz bir çok yer var, tanesi  3-5 TL arasında oluyor. Kişi sayısına göre fiyat da değişebiliyor.

Ne giyeceğinize gelince, bu özel günde sizin hanım hanımcık genç kız imajına sadık kalmanızda fayda var. Sade bir makyaj, doğal saçlar ve pastel renkli cici elbiselerden şaşmayın.  Kıpkırmızı rujlarınıza, mürdüm ojelerinize, mini eteklerinize ve dekolte kıyafetlerinize hiç bakmayın, vamp olmak için hiç uygun birgün değil. Siyah kullansanız bile kıyafetiniz baştan aşağı siyah olmamalı. Göstereceğiniz özen misafirlerinize saygınızın simgesi olacak, ancak abartıya kaçmamak gerekiyor. Nişanınızda nasıl olsa bol bol süslenirsiniz…
Cici kız imajınız için bu senenin trendi olan bebe yakalar, çan etekler yada karpuz kollu elbiseler birebir. Giydiğiniz anda farkı anlayacaksınız. İstediğiniz gibi bir elbise bulamadıysanız, bebe yaka dökümlü bir bluz ve kalem etekle de gayet şık olabilirsiniz. Kalçalarınız genişse diz boyunda siyah bir çan etek tercih edin.

  
Pudra rengi düşünürseniz bu sezon seçeneğiniz çok fazla, aynı zamanda siyahla kombinleyerek hem şık hemde mevcut siyah ayakkabılarınızdan kullanarak fazla masraf etmemiş olursunuz.

 

Belinizde fiyonklu bir kemer, ya da babetlerinizde fiyonk tercih ederseniz hem çok sempatik hemde nostaljik bir hava yakalayabilirsiniz… Valentino'nun bu sezon fiyonkları çok şeker.. Tabii boyunuzu daha uzun göstermek istiyorsanız platform ayakkabı tercih etmenizde yarar var. Saçlarınızda doğal bir dalga tercih edebilirsiniz, yada size yakışan şekilde toplayın. Kuaförlerde kalıp gibi topuzlar yada maşalar yaptırmayın. Sade inci takılarınız ve tektaş pırlanta küpeleriniz için uygun bir gün. Güleryüzünüz ise en güzel aksesuarınız olacak…


  

Bir sonraki yazımda söz ve nişan bir arada olursa neler yapabileceğimizi konuşucaz…

5 yorum:

  1. Blogunuza bayıldım. Hayırlı olsun. Bu yazınızdan faydalanacağım, teşekkürler.
    Hayal Atölyesi
    Gülnur Gönçer

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bir elbiseyi çok beğendim fakat markasını bulamıyorum. Yardımcı olmanızı rica ederim.

    YanıtlaSil
  3. Yörelere Göre Kız İsteme Adetleri
    http://gelin-in.com/category/evlilik/kiz-isteme/ ve daha fazlası için ziyaret edin

    YanıtlaSil
  4. süper bi blog ... harikasınız <3 :)

    YanıtlaSil