GELİNLERİN "ASLA OLMAZ"LARI


Düğün günü hepimiz çok güzel görünmek isteriz ama bazen güzel olayım derken yapay ve ürkütücü bir hale gelebiliriz, özellikle eşinizin gözünde :)  O gün belki kuaförünüzün ve etrafnızın yanlış yönlendirmesi olabilir, siz kulak asmayın. Gelin olacağınız gün felsefeniz “Doğal, sade ve asil olmak” olsun… Gelinliğin rengi beyaz ve saflığı temsil ediyor. İhtişamlı görüneyim derken basit ve kendinizden uzak bir görüntüye bürünmeyin. Vera wang reklamlarından ilham alabilirsiniz…

Hatta en güzel örnek Kate Middleton, koca düşes, tüm dünya onu seyretti ve fotoğrafları milyon dolarlar değerindeydi. Ama saçları nekadar doğaldı, üstelik makyajını bile kendi yaptı! Çünkü ağır bir makyajın onu olduğundan yapay ve çirkin gösterebileceğini biliyordu. Gülümsemesi ise en güzel aksesuarı değil mi?..



“Asla olmaz”larınız;
1)      Gelin saçında abartı; Topuz ya da açık olabilir fark etmez, ancak pasta kalıbı gibi kocaman topuzlar, saç spreyiyle kaskatı olmuş saçlar, açık saçlarınızda maşalı modelleri seçmeyin. Bozuk maşa yaptırırsanız daha doğal görünür. Topuz ise doğal bir topuz, ya da tepeden sade bir topuz olabilir. Açık kalacak ise doğal dalgalar tercih edin. Abartılı bir model ile gülünç duruma düşmeyin, kuaförünüzü uyarın. Begendiğiniz modelin fotoğraflarını götürün ki yanlış anlaşılma olmasın.




2)      Yapay ve ağır makyaj; verdiğiniz paraya acımayın, makyajın kalitesi o gün size çok şey kazandırır. Makyajınızı yapan kişiden abartmamasını rica edin. Yapabiliyorsanız kendiniz yapın tabii. Yalnız dayanıklı olması önemli, waterproof malzemeler ve doğal renkler kullanmalısınız. Parlamaması için fondöteninizin üzerini pudra ile sabitlemelisiniz, akmayacak göz kalemi ve rimel kullanmalısınız. Sahneye çıkıyor gibi ağır makyajlar, yüzünüzde ve dekoltenizde parlayan simleri tavsiye etmiyorum. Hafif ışıltılı ürünler kullanılabilir tabii. Bir de ruj çok önemli, dayanıklı olmayan, dudağınız da top top olacak bir ruj size sıkıntı verecektir. Gidin en iyi markalardan birinin doğal bir mercan yada gül kurusu rengini alın, o gün tazelersiniz, sonradan da kullanırsınız ne güzel. Benim tavsiyem Yves Saint Laurent’in kalıcı ve mat ruj serisi. Ben çok memnun kaldım. Kim Kardashian makyajı da çok popüler bu aralar, benden söylemesi :)



3)      Uzun ve renkli tırnaklar; Çok uzun tırnakların erkeklere nekadar itici geldiğini herhalde biliyorsunuzdur. Renkli tırnaklar da gelinlikle çok iyi gözükmeyebilir, basitleştirebilir. İdeali hafif uzunlukta French manikürlü tırnaklar ve bakımlı eller. Ayaklarınızda da French yaptırabilirsiniz. Tabii bunları mümkünse düğünden bir gün önce yaptırın ve kuruması için uzun süre bekleyin, düğün günü yaptırırsanız bozulma riski çok yüksek.


4)      Solaryum kurbanı; Zaten kanserojen ve sağlıksız, üstelik abartırsanız lekelenmeye yol açabiliyor. Peynir gibi görünmek istemiyoruz tabiî ki, 1-2 seans girilebilir, hafif bir renk verir. Ama sürekli solaryuma gidip kapkara olmayın. Yazın evleniyorsanız, güneşte hafif bronzlaşmanız daha iyi, yüzünüze de tatlı bir pembelik verir, aman abartmayın, çok kızarmayın :)

5)      Aşırı dekolte ; Gelinlik saflığın ve masumiyetin simgesi. Üstelik etrafınızda bir sürü duygulanmış yaşlı insanlar, aile büyükleri olacak. “Seksi” olmak için çok uygun bir an değil. Görünümünüzü basitleştirmemeye dikkat edin. Göğüs dekolteniz fazla olursa rahat edemezsiniz, özellikle straplez ise çok aşağıda kalmamalı. Tek bir bölgede dekolte tercih edin. Sırtı açıksa göğüs kısmını daha derli toplu tutun. Transparanlara da dikkat edin, iç çamaşırı gibi durmasın, sizi basit göstermesin…

6)      Vücudunuza uygun olmayan gelinlik; Kilolu hatta balık eti bile olsanız “balık modeli” gelinlik maalesef iyi durmuyor. Ama çok inceyseniz ve zayıf görünmekten şikayetçiyseniz süper  bir seçim. Çünkü gelinlik zaten oldugunuzdan kilolu gösteriyor, bu nedenle size en çok yakışanı tercih etmelisiniz. Dikkati fazlalık olan bölgeden uzaklaştırmaya çalışın, farklı modeller deneyerek kendinize en yakışanı zaten fark edeceksiniz…


Kilolu iseniz de üzülmeyin, “plus size” öyle güzel gelinlikler varki, emin olun size çok yakışacak. Geçtiğimiz günlerde en iyi yardımcı kadın oyuncu oscar ödülünü alan Octavia Spencer'a bir bakın, bence muhteşem görünüyor…






2 yorum:

  1. ben de balık ötesiyim ama evlenene kadar çoktan balık eti kıvamının az biraz altına inicem diye düşünüyorum ve aslında şu denizkızı gelinliklere bitiyorum yahu, özellikle de poposu belirgin olanlara :))
    ama benim o gün için bi anahtar kelimem var herşeyi o doğrultuda yapmaya çalışıcam. tavsiyem o dur ki herkes kendi anahtar kelimesini bulmalı :)

    YanıtlaSil
  2. Fazlalıkları atarsan, bir de platform topuklu yuksek bir ayakkabıyla denizkızı olmaman için sebep yok bence :)

    YanıtlaSil