Coccolat ve Tasarım Pastaları...


Gelinlik ve Düğün Pastası bir düğünün en akılda kalıcı iki detayıdır belki de... Düğün konseptinizi ve renklerinizi belirledikten sonra buna uygun pasta modellerine bakmaya başlayabilirsiniz. Örneğin  açık havada pembeli bir kır düğünü düşünüyorsanız pembe renkli ve çiçekli modeller çok hoş duracaktır.

Son yıllarda maket pastalar geliyor ve daha sonra gerçek pasta dilim şeklinde servis ediliyor. Ancak yeni trendler daha az katlı ve gerçek pastalar kesip servis etmek. Ya da maket pasta geldikten sonra, dilim değil de minik pasta şeklinde porsiyonların servis yapılması. Bunun yanında makaron kuleleri ve cup cake kuleleri de çok trendy, benden söylemesi ;)


















Butik pastacılığın İstanbul’daki gerçek uzmanlarından, Kızıltoprak’ta şirin mi şirin pastanesiyle,  Coccolat. 2000 yılında doğan Coccolat markası, Elif Kolankaya, Tuba Genaslan ve Ayşegül Kocabaş ortaklığında bir butik pastane, aynı zamanda Türkiye’nin ilk pasta tasarım atölyesi ve yemek okulu. Coccolat’ın “Lezzet okulu”nda Temel Pastacılık, Çikolata yapımı, Ekmek yapımı, Makaron yapımı, Pizza ve makarnalar, cookie yapımı gibi dersler var.



Herşey, çocukluğundan beri mutfakta çalışmaktan büyük keyif alan Elif Kolankaya’nın, biraz daha şık pastalar hazırlayabilmek hedefiyle New York’taki bir “cake decorating” kursuna kaydolmasıyla başladı. Orada tanıştığı “Sugarcraft”, tasarımla lezzeti, yani yaşamındaki iki tutkuyu buluşturmasına olanak verecek bir sanat dalıydı. Bu birikimlerini Türk damak tadına uygun şekilde uygulayarak, muhteşem tasarımlarla bize sundu. Medyada da haberlerini okuduğumuz Coccolat, en özel kutlamalarınızı renklendirmek için çabalıyor, hem güzel tasarımlarıyla, hem de nefis tatlarıyla…

















Coccolat’da yaklaşık 700 çeşit pasta çeşidi bulunuyor. Söz, nişan, düğün pastaları, bebek ve çocuk doğumgünleri, özel kutlama pastaları olduğu gibi tatlı-tuzlu çeşitleri, özel günler için kurabiye tasarımları da var. Pasta dilim fiyatları 8,5 ile 18 TL arasında değişiyor.

Düğününüzden en az 1 ay önce yerlerinde ziyaret edip kataloglara bakmanızı öneririm. Özellikle Mayıs itibariyle siparişleri yoğunlaştığı için siz kendinizi garantiye alın derim. Diğer özel kutlamalarınız için 2 gün öncesinden sipariş vermeniz yeterli oluyor.

Sevgililer günü’de geliyor, acaba şu kırmızı kalpli şirin kurabiyelerden yaptırmak istediğinizi duyar gibiyim. Ya da iki kişilik kıpkırmızı bir pasta… Coccolat’ın sevgililer gününe özel tasarımlarına mutlaka göz atın.


Coccolat Lezzet Okuluna katılmak ve programlarından haberdar olmak istiyorsanız, hemen tuba@coccolat.com veya elif@coccolat.com adresine mail atabilirsiniz. Her ay program size email yoluyla ulaştıralacak. Ben bu ay 1 günlük makaron kursuna katılacağım, sizleri de beklerim :)



İletişim bilgileri:
http://www.coccolat.com/
coccolat@coccolat.com
0216 449 95 90
Bağdat Cad. Rüştiye sok. No :8 Kızıltoprak - Kadıköy İstanbul




0 yorum:

Yorum Gönder