Yeni Trend; Kiraz Çiçekli Düğünler


Bir bahar düğünü mü hayal ediyorsunuz? Ya da gün aldınız ama düğün konseptine karar veremediniz... Baharın müjdecisi kiraz çiçeklerini kullanmayı düşündünüz mü?
Pembe rengi seviyorsanız, zarif ve estetik aynı zamanda canlı ve sevimli bir ambiyans yaratmak istiyorsanız bu konsept ideal.




Kiraz çiçekleri Japonya'nın da bir simgesi adeta... Japon kültürü için önemi çok büyük, çünkü bu ağaçların uçuk pembe çiçeklerinin ortaya çıkması kışın bitişi ve baharın gelişini simgeliyor. Çiçeklerin dal üstünde kaldığı sürenin on gün veya en fazla iki hafta olması bu dönemi daha önemli kılıyor. Japonlar kirazların çiçek açmasını hayata yeni başlangıç dönemi kabul ediyor. Şölenlerle kutlamakla yetinmiyor, yeni bir işe başlama, evlenme tarihlerini çiçeklerin açış günlerine göre ayarlıyor. Güzellik ve estetiğin simgesi olan "sakura"lar ve diğer kiraz türleri çiçek açtığında, Japonlar eşi dostu toplayıp parklara, bahçelere, tapınaklara akın ediyor. Ülkenin her yerinde düzenlenen festivallerle bu doğa olayı kutlanıyor. 


Böyle bir ortamda kır düğünü yapmak herhalde hepimizin düğün hayallerinden biridir :) Kır düğünü mekanlarını araştırabilirsiniz, bu manzarayı yakalayabileceğiniz dönem Mart sonu Nisan başı gibi olabilir.


Davetiye ve diğer aksesuarlara çok yakışıyor...




Bu pastalara ben bayıldım...




Düğün detaylarınızda Japon esintilerini kullanarak fark yaratabilirsiniz. Özellikle fenerler dış ortamlara romantik bir hava katıyor... Nikah şekeri yerine güzel yelpazelere nedersiniz?






Anı defteri yerine dilek ağacı tercih etmek çok gözde. Bahar dallarına asılacak pembe kağıtlarla arkadaşlarınız iyi dileklerini paylaşabilir...


Saçınızı ve gelin buketinizi de bu konsepte uygun tercih etmeniz tamamlayıcı bir etki yaratabilir...




Çok sevdiğim Martha Stewarts Weddings görselleri, sanki hayallerin gerçeğe dönüşü gibi...
Pinterest sayfamdan detayları çekip kendinize ayrı bir board yaratabilirsiniz. Beğendiğiniz görselleri saklamak için Pinterest'i kullanın, emin olun çok hoşunuza gidecek! :)
http://pinterest.com/keyifligelinler/cherry-blossoms-weddings/
Yeni başlangıçlarınızda mutluluklar sizinle olsun...

1 yorum:

  1. Özellikle 1 kere konya düğün salonunda görmüştüm işim gereği oranın tasarımını yapmıştım çok güzel bir atmosfer vermişti.

    YanıtlaSil