Gelinlere pratik güzellik tüyoları


Daha ince ve sıkı bir vücut, daha güzel bir cilt istiyorsanız düğününüze en az 3 ay kala kendinize dikkat etmeye başlamanız gerekiyor. Diyet listeleri bana pratikte uygulanabilir gelmiyor, onun yerine dikkat etmek, sağlıklı beslenmeye özen göstermek, bol hareket çok daha etkili. Eğer kilonuz çok fazla ise,  düzenli kullandığınız ilaçlar ya da herhangi biri sağlık probleminiz varsa doktora danışmanızı öneririm. Onun dışında hani şu pantolonlarımızın kapanmasını zorlaştıran 4-5 kiloyu halletmek hiç sorun değil :) Çok da zayıflamamak lazım, yüzümüz çöküyor sonra. Önemli olan fazlalıkları atmak, sıkı ve selilütsüz bir vücuda, pırıl pırıl bir cilde kavuşmak J Bu arada sağlığınıza da sağlık katmış oluyorsunuz tabii. Ama bunu biraz planlı yapmanız gerekiyor, güzel bir alışveriş listesi yapın ve gün boyu yiyip içeceklerinizi sabah yanınızda götürmeyi unutmayın. Haftada bir öğün serbest olsun, o da size motivasyon olsun J Sporu ve bakım ürünlerimizi de unutmuyoruz tabii…
Kendi tecrubelerimle sabit ufak tefek önerilerim olacak, hiçbir yerden almadım, tamamen "home made" :) Aslında çoğu bildiğiniz şeyler, sadece başlamak gerekiyor. Bunları uygularsanız istediğiniz sonuca büyük ölçüde ulaşabileceğinize inanıyorum.

·        Öncelikle hayatınızdan şekeri ve beyaz ekmeği çıkarın. Şekerin kanseri beslediği ve cildi yaşlandırdığı kanıtlandı. Bitkisel tatlandırıcılar kullanın ya da şekersiz içmeye alışın. Tahıllı ekmekleri tercih edin, özellikle çavdar ekmeğinin tok tutma özelliği var. Yemeğin yanına pilav – makarna yerine bu ekmeklerden tercih edin.

·        Hayatınızdan çıkartmanız gerekenlere devam edersek kızartma, mayonez, krema, hamurişi vs gibi yiyeceklerin yanı sıra, pastane ürünlerini içerdiği yağlar nedeniyle kullanmayı bırakmanızı tavsiye ediyorum. Poaça, börek, pasta, kek vs bu dönemde  vazgeçin. Arada annenizin yaptıklarından kaçamaklar kabul edilir :)


      ·   İçinde fazla kimyasal katkılar bulunan market ürünlerini bu dönemde tüketmeyin, örneğin cips, asitli içecekler, konsantre meyve suları gibi. Bunların yerine ara öğünlerde atıştırmak için bol meyve sebze, taze meyve suları, yulaflı bisküvi, kuruyemiş tercih edebilirsiniz. Hergün mutlaka meyve tüketin, özellikle portakal, kivi gibi C vitaminli olanları ihmal etmeyin.


·       Günde 2-3 litre su için. Nescafe yerine Türk kahvesini ve bitki çaylarını tercih edin.

·       Hergün mesela öğleden sonra, bir büyük fincan Yeşil Çay için. Poşetler yerine torbada satılan yeşil çayları alıp demlemeniz daha etkili olur. Hem antioksidan hem de yağ emilimini azaltıyor, daha çook faydaları var.

·       Çalışan gelin adayları, kahvaltı da ne yiyeceğiz mi diyorsunuz? İşyerinizde buzdolabınız varsa, tahıllı ekmeğinizi ve light peynirinizi götürün koyun, her sabah kendinize bir sandvic hazırlayın. Bulabilirseniz domates, salatalık ya da kepekli tost olabilir. Light süt ve müsli/ nesfit olabilir. Tabii yanınıza kuru kayısı, ceviz ve fındık alıp atıştırmayı unutmayın.

·         Starbucks tarzı bir yere gittiniz.Non-fat cafe latte isteyin, içine de light vanilya ya da fındık şurubu koydurun, çok da lezzetli oluyor J Yiyeceklerden de kepekli puf ya da kasadaki tatlı yulaf barlardan alabilirsiniz.

·         Dışarıda yemek yiyecekseniz, salatalar çok lezzetli zaten, sosuna dikkat etmeniz yeterli. Et, tavuk ve balık yerseniz
       yanına patates pilav vs yerine sebze garnitür isteyin. Değiştirebiliyorlar nasıl olsa. Sebze çorbası da bir alternatif olabilir.

·         Akşam yemeğini hafif yemege çalışın, çabuk acıkıyorsanız yemeklerde protein mutlaka alın. Ve mümkünse saat 21:00’den sonra bişey yemeyin. Gün içinde de az ve sık yemek en doğrusu.

·         Evde kolay ve enerji verici bir yemek yapmak isterseniz, bir çorba kaşığı zeytinyağı ile haşlayacağınız makarnanızı, üzerine domates, feslegen, sarımsak pişirerek yapacağınız sosla afiyetle yiyebilirsiniz.

·         Canınız çok mu tatlı çekti, bir parça bitter çikolata ya da light dondurma yiyebilirsiniz.

·         Sigara ve alkol kullanıyorsanız minimuma indirin, düğün fotoğraflarınızda solgun bir cilt ve sarı dişlerle çıkmak istemezsiniz… Düğünden bir hafta önce dişlerinizi temizletmek için randevunuzu alın.

·         Bol bol hareket etmeniz gerekiyor. Zaten düğün hazırlıkları koşturmacalı bir dönem. Bölgesel fazlalıklarınız için bir spor merkezine üye olabilirsiniz. Hocanızın kontrolünde kaslarınızı geliştirin, daha sıkı bir vücudunuz olsun. Kollarınız ve omuzlarınız şekle girer, daha dik durursunuz, gelinliği daha iyi taşırsınız. Ter atmayı da unutmayın, toksinleriniz gider, cildiniz bebek gibi olur, kan dolaşımınız hızlanır. Parka gidip koşsanız da olur, ama en az haftada bir iki kere sporu ajandanıza kaydedin ve ertelemeyin. Balayında da bikininizle gerine gerine dolaşabilirsiniz böylece :) 


·         Bir de şu selilüt meselesi var. Kendi tecrubelerime dayanarak söylüyorum, bir sürü cihaz, ilaç, mezoterapi, lpg vs faydaları elbet vardır ama yüzde yüz etkili bir yöntem arıyorsanız tercihiniz düzenli “El masajı” olsun. Zaten regl döneminde topladığınız ödemi masajdan başka bir yöntemle atmanız mümkün değil, o nedenle her ay hemen sonrasında masaj yaptırmanızı öneririm. Selülitlerimden ve fazlalıklarımdan acil kurtulayım derseniz, her hafta düzenli bel altı yarım masaj yaptırın. Tabii bu işi bilen biri olsun, güzellik merkezleri ile anlaşırsanız 40 TL’ye kadar iniyorlar.


      ·         Cildinizi düzenli nemlendirin,  yüz /vücut nemlendiricisi ve selülit kremleri kullanın, duştan sonra 3 dakika içinde cilt nemini kaybediyor, bu süre içinde nemlendirirseniz çok daha etkili olur. Saçlarınıza her hafta bakım yapın, arada kırıklarını aldırın. Düğüne 1 hafta kala peeling/ kese ve cilt bakımınızı yaptırın. Bakımlı olun ki düğününüzde ve balayınızda ışıl ışıl parlayın J

·         Moralinizi yüksek tutun, moral çöktü mü zaten güzelliğiniz de bozulur. Açık havada sahilde, yeşillik yerlerde yürüyüş yapın, bol bol oksijen alın, kitap ve dergi okuyun, uykunuzu iyi almaya çalışın, canınızı sıkan insanlardan mümkünse uzak durun. Kendinize iyi bakın ve sevdiğiniz şeylere vakit ayırın.

Detaylara da fazla takılmayın, önemli olan uzun vadede ilişkinizdeki mutluluğunuz...

3 yorum: