Geline Şans Getiren 4 Şey...



Eski bir İngiliz geleneği olmakla birlikte, dünya genelinde en çok bilinen ve sevilen düğün geleneklerinden biridir; Gelinin üzerinde taşıması gerektiğine inanılan 4 cisim..
Size hem bu geleneği tanıtmak hem de eğlenceli fikirler sunmak istedim. Kimbilir, belki size de uğur getirir J

“Something old,   Something new,   Something borrowed,   Something blue”

Yani Eski bir şey, Yeni bir şey, Ödünç alınmış bir şey ve Mavi bir şey. Bu 4 şeyi gelin düğün gününde üzerinde taşırsa iyi şans getirileceğine inanılıyor. Gelinler bunlara çok yaratıcı ve eğlenceli şekilde ulaşabiliyor, bu şekilde yakınlarını, annelerini hatta büyükannelerini arkadaşlarını onurlandırıp mutlu edebiliyor. Hemde gelinliğini veya aksesuarlarını kişiselleştirme imkanı buluyor.

                            

Something Old

Eski bir şey, aileyi, gelenekleri, sürekliliği ve geçmişten bugüne gelen mutluluğu simgeliyor.
Bunun için en güzel çözüm, annenizin, büyükannenizin ya da sevdiğiniz yaşlı bir yakınınızın bir eşyasını almak.
Bu bir küpe, kolye, broş, saç aksesuarı hatta yüzük bile olabilir. Kumaş parçaları ya da inciler, boncuklar da değerlendirilebilir. Örneğin anneannenizin broşunu veya annenizin gelinliğinden bir dantel parçasını alıp gelin buketinizin etrafına sarabilirsiniz. Emin olun onları onurlandırmış olacaksınız ve mutlulukları gözlerinden okunacak J





Something New

Yeni bir şeyin yeni bir hayatı simgelediği ve gelecek için iyimserlik getireceğine inanılıyor. Ve bunu taşımak en kolayı J
Düğün günü için yeni aldığınız ve ilk kullandığınız herhangi bir şey bunu sağlayabilir,
Yeni bir parfüm, mendil, takı, iç çamaşırı vs Tabii ki bunu kullanırken güzel düşünceleri kalbinizden geçirmeyi unutmayın…

Something Borrowed

Ödünç alınan bir şey, sevdiğiniz ve mutlu olan bir arkadaşınızın mutluluğundan bir parça ödünç aldığınızı simgeliyor.
Pozitif enerjisiyle size iyi gelen, kendi evliliğinde mutlu olan yakın bir dostunuzdan veya kız kardeşinizden ödünç alacağınız bir şey size bu güzel enerjiyi taşıyabilir.
Örneğin bir duvak, takı, ayakkabı hatta o arkadaşınızın düğününde pastasını kestiği bıçağı bile alabilirsiniz.




Something Blue

Mavi birşeyin masumiyet, aşk ve sadakati temsil ettiğine inanılıyor.  Taşıması en zor olanı da bu sanırım O nedenle genelde gelinler bacaklarında taşıdıkları "garter" denilen jartiyer bandında mavi kullanmayı tercih ediyorlar.
Bunun dışında mavi taşlı safir takılar, mavili bir ayakkabı veya gelin buketinizde kullanacağınız mavi bir kurdele de işinizi görebilir.



Gönlünüzden geçen tüm güzellikler ve mutluluklar sizinle olsun…





1 yorum:

  1. Birileri Şiirler ve güzel sözler seviyorsa bknz : sözler

    Zibrit

    Gel dese aşk hakkında Gel dese Aşk


    YanıtlaSil