Dubai’de Balayına çıkmanız için 7 neden


Dubai ziyaretimde gezdim gördüm ve sizler için bir balayı dosyası hazırladım. Aşağıdaki resmimde şu kış mevsiminde kumsallara kavuşup denize girmemin mutluluğunu görebilirsiniz :)
Önce biraz Dubai ile ilgili bilgi vereyim, Birleşik Arap Emirlikleri’nde buluınan Dubai şehri, en büyük ticaret ve turizm merkezlerinden biri olarak gösteriliyor. Şeyh El Maktum tarafından yönetiliyor. Para birimi AED yani Dirhem. Fiyat etiketlerinde Dhs olarak görebilirsiniz. 1 TL = 2 dirhem ediyor.

Vize almak gerekiyor ancak çok zor değil, uygun bir ücret karşılığı internetten pasaport, kimlik, fotoğraf vs scan ederek uçak biletlerinizle birlikte email gönderiyorsunuz, vizeniz size email olarak gönderiliyor ve print alıp yanınızda götürüyorsunuz. Emirates veya Türk Hava Yolları’nı tercih edebilirsiniz. Uçuş süresi  4 saat civarında.

Dubai’de yaşayanların %80’i yabancı. Yerel halk çok zengin olduğundan çalışanlar genelde Hintli, Pakistanlı veya Filipinli. Taksi çok pahalı değil ancak özel taksileri veya otel taksileri tercih etmeyin, iki katı fiyat çekiyorlar! Benzin çok ucuz, 1 TL bile değil J Aslında 70-80 TL ye çok güzel bir araba kiralayıp gezebilirsiniz. Navigasyonu unutmamak kaydıyla tabii. İsterseniz Metro imkanı da var, hem de yerin altında değil, üzerinde 

Giyim konusunda kısıtlama yok, sadece şehir içinde ve alışveriş merkezlerinde çok açık saçık giyinmeyin yeter. İçki vs serbest, gerek yerel halk gerekse yabancılar oldukça rahat ve mutlu yaşıyorlar.
Neden Dubai'de balayı tercih etmelisiniz?

1)      Muhteşem deniz, kumsallar ve güneş

Doğrusu denizin ve havanın bu kadar güzel olabileceğini beklemiyordum. Hava sıcaklığı kış mevsiminde 23-28 derece arasında. En güzel sezon ise Mart-Nisan ayları. Yazın sakın gitmeyin, 50 derecede nefes bile alamazsınız. Dubai’nin en güzel tarafı, pırıl pırıl denizin ve kumsalların şehrin içinde olması. Yani hem deniz tatili yapıyorsunuz hem de şehri yaşayabiliyorsunuz. İster şehir merkezinde fiyatı uygun bir otelde kalın, gündüz halk plajlarında veya beach club’larda denize girebilirsiniz. Otel için bütçe ayırdıysanız, size tavsiye edebileceğim gidip gördüğüm birkaç otel var, ki bunların içine girdiğinizde dekorasyonun ve konforun mükemmelliğine inanamayacaksınız. Lüks bir tatil sizi bekliyor J Eminim daha birçok güzel otel vardır ancak ben gördüklerimi yazmak istedim;

-          One&Only Royal Mirage resort


-          Atlantis, The Palm


-          Jumeirah Beach Otel



-          Rixos, The Palm


2)      Uygun fiyat ve kısa mesafe

Yazın evlenenler için kendi sahillerimiz güzel bir alternatif bana göre. Ancak diğer mevsimlerde evlenen çiftler için yaz mevsimini yaşayabilecekleri yerler oldukça uzak ve pahalı. Örneğin Maldivler, Mauritus, Seyşeller ya da daha uzaktaki Phuket, Bali, Koh Samui vs bölgeler için 8-14 saatlik uçuş yapmanız gerekiyor, hem uçaklar hem de otel fiyatları çok yüksek. Dubai için o bütçenin yarısını ayırmanız yeterli! Diğer yarısıyla başka yerleri gezebilirsiniz J

3)      Mistik Arap kültürü

Otel dekorasyonundan, yemeklere, hamamlardan süslemelere kadar bu mistik kültürü ve oryantal havayı hissedebiliyorsunuz. Otellerdeki tarihi mekanlar, sedirler, minderler, kandiller gözünüzü okşuyor, mis gibi baharat kokuları, kendi geleneksel yağlarıyla masajlar, hamam sabunları, gül yapraklı havuzlar sizi başka bir aleme taşıyor. Farklı ve eski bir kültürü yaşamak etkileyici… Souk denilen geleneksel baharat pazarlarına da gitmenizi öneririm.


4)      Önemli Mimari yapılar

Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa, deniz üzerindeki Burj el Arab oteli, Atlantis oteli, palmiye adaları gibi bir çok ilginç yapıyı görebilirsiniz. Dubai’deki yüksek binaların tümü oldukça ilginç görünüyor. Burj Khalifa’nın yüksekliği  850 m civarında, tepesine çıkıp tüm şehri izleyebilirsiniz. Burj el Arab’ı fotoğraflamak için en güzel yer yakınındaki halk plajı. Dubai Marina'da yine görmeniz gereken yerlerden biri, özellikle hava karardıktan sonra.




5)      Alışveriş cenneti

Vergi olmayan Dubai’de özellikle elektronik cihazları ucuza bulabiliyorsunuz. Alışveriş merkezleri başta Dubai Mall olmak üzere gezmesi oldukça keyifli yerler. Türkiye’de olmayan bazı markaları ve tüm lüks markaları burada bulabilirsiniz. Baştan sona gezmeyi hiç düşünmeyin bile, saatlerinizi alır J Fashion koridorunu mutlaka görmelisiniz. Yine Dubai Mall içindeki kocaman akvaryum görülmeye değer… Arka taraftaki yapay gölde akşam 6:30’dan sonra harika müzikli fıskiye gösterileri yapılıyor, terastaki kafelerden de izleyebilirsiniz.





6)      Hareketli Şehir hayatı, restoranlar ve barlar

Tropik bir adada olsanız belki bir süre sonra deniz- güneş sizi sıkabilir. Ama Dubai’de sıkılmazsınız buna emin olun J Akşamları şehir ışıklarında kaybolabilirsiniz. Bir çok farklı kültürden restoranlar (Hint, Pakistan, Arap, İtalyan, Fransız, Uzakdoğu vs), Roof-barlar eğlenceli aktiviteler sizi bekliyor. Benim önerim Royal Mirage oteldeki Eauzone restoran ve yine aynı oteldeki Rooftops bar. 360 restoran da çok hoş. Onun dışında alışveriş merkezleri de hem yemek hem cafe açısından oldukça zengin diyebilirim. Tripadvisor gibi sitelerde restoran araştırabilirsiniz. Taze ananas ve hindistancevizi suyu ile yapılan kokteylleri kaçırmayın!




7)      Çöl Safari

İşte “yapmadan dönmeyin” denilebilecek bir aktivite! Tavsiye edebileceğim organizasyon firması  ‘Arabian Adventures’, fiyat kişibaşı 350 dirhem yani 170 TL civarında. Başta pahalı görünebilir ancak yol, soğuk içkiler ve yemek yani tüm masraflar bu fiyata dahil. Güneş batarken lüks jiplerle çölde dolaşıyorsunuz, sonra çölde mistik bir akşam yemeği ve 9 civarı otelnize geri dönüş…  Çok ama çok romantik bence J



Fotoğraf makinanızı unutmayın, keyifli kalın ;) Sorularınız ve acenta tavsiyem için bengelinim@gmail.com adresine mail atabilirsiniz...

8 yorum:

  1. ayy harikaa yaa tam istediğimm gibi bayıldımm :)) tek sorun bizim düğünümüz 25 haziran yani o mevsimde kavrulur orası.balayı olmasa bile dediğin gibi mart nisan aylarında mutlaka gitmek isterimm. çok teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  2. müthiş bir yazı olmuş. neredeyse dubai ile ilgili herşey var.
    yazını okuduktan sonra direk gidesim geldi ;)))

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. merhaba benda balayı için gitmeyi düşünüyoruz nisanlimla. Rixos the palm otele. acaba 1 hafta da ne kadar para harcariz ortakama

    YanıtlaSil
  7. Yazıları da görselleri de çoook beğendim. Biz de haziran ortasında gitmeyi düşünüyoruz ama ölümcül sıcak mı olur? 15-20 haziran arası? bir de otellerin plajları bayan-erkek ayrı değil dimii?

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil