Eksiksiz ve Zarif gelinlerin yeni adresi: 4ONE Boutique




Geçtiğimiz hafta 4One Boutique’i ziyaret ettim. Nişantaşı’ndaki butikleri, içeri girer girmez beyaz klasik dekorasyonu ve klasik müzik ile sizi zamanda yolculuğa çıkarıyor. Daha sonra gözüme birbirinden zarif aksesuarlar takılıyor. Ayakkabılar, saç aksesuarları, şapkalar, duvaklar, eldivenler, bolerolar, hatta birbirinden zarif iç çamaşırları bile var. İçerde ise Alberta Ferretti’nin muhteşem gelinlikleri bizi bekliyor :) Butiğin kurucuları Elif ve İpek kardeşlerle sohbete başlıyoruz.


Herşey annelerinin hayalini gerçekleştirme fikriyle başlıyor aslında… Anneleri gelinlerin ihtiyacı olan her şeyi bir arada bulabileceği bir butik hayal ediyor. Elif ve İpek de bir gün kendi mesleklerini bırakıp bu hayali gerçekleştirmeye odaklanıyorlar ve 4One Boutique’i kurmaya karar veriyorlar. Misyonları ilk başta gelinlerin ihtiyacı olan aksesuarları kaliteden ödün vermeden temin etmek oluyor. Yani işe aksesuarla başlıyorlar, ki hepimizin bildiği gibi, gelinlikte çeşit bulmak mümkünken aynı çeşitliliği ve kaliteyi aksesuarlarda bulmak mümkün olmuyor. Daha sonra Alberta Ferretti’nin gelinlikleri de butikteki yerini alıyor. Gelecek için hayalleri, ürün portföylerini arttırmak ve hatta kendi koleksiyonlarını gelin adaylarına sunabilmek…




Yolculukları İtalya’da başlıyor J Çünkü en çok İtalyan stilini beğeniyorlar. Aksesuarların çoğu ve gelinlikler İtalya’dan geliyor. Alberta Ferretti, dokunmaya kıyamayacağınız ipekler, satenler ve dantellerle bezeli muhteşem gelinlikler tasarlıyor. Elif ve İpek kardeşleri de markanın duruluğu ve zerafeti etkilemiş. “Gelinlikleri görünce aşık olduk!” diyorlar. Sandra Bullock, Halle Berry gibi ünlülerin tercih ettiği tasarımcı, 1968’de küçük bir butikle başladığı tasarımlarıyla bir dünya markası haline geldi. Özellikle kumaşlarının kalitesi ve modellerinin zerafeti görülmeye değer. Türkiye’de bulmakta zorlanabildiğimiz abartıdan uzak, sade ama büyüleyici tasarımlar… Gelinler isterse üzerlerinde rötuşlar yapılabiliyor, taşlar ilave edilebiliyor.

 

Aksesuarlarda ise tamamen özgürsünüz, 10 farklı marka sizi bekliyor! Ama hepsinden sadece 1 tane oluşu içinizin rahat olmasını sağlıyor. Saç aksesuarı markalarından biri ise Türk markası olan Claritas. Tasarımlarını çok başarılı bulduğum ve daha önce blogumda bahsettiğim bir isim Yasemin Kayan. Kullandığı taşlar gerçekten kaliteli ve göz alıcı… Duvak yerine daha orijinal bir seçim yapmak isterseniz, vintage tarzda saç aksesuarları sizi bekliyor. Ben şahsen hepsine bayıldım :)



Ayakkabılar da kaliteli İtalyan markalarından seçilmiş ve her numaradan sadece bir çift getirtiliyor. Yani pişti olma ihtimaliniz yok J Elif ve İpek Hanım bizzat deneyerek ayakkabıların rahatlığından ve şıklığından emin olduktan sonra seçim yapıyorlar. Platformlu şık ayakkabıların yanı sıra, dantel babetler, swarovski taşlı sandaletler de seçenekler arasında…
Kapıdan girdiğinizde göreceğiniz gelinlik ise kendi annelerinin gelinliği :) El işlemesi dantelli İspanyol bir gelinlik.. Görülmeye değer bir detay ve sizlerle de paylaşmak istedim…





Gelin olduğunuzda abartıdan uzak ama büyüleyici görünmek; masum, nostaljik ve kaliteli bir duruş sergilemek istiyorsanız içiniz rahat olsun, 4One Boutique tam size göre :)


Bu arada 2013 ürünlerinde indirim var! Ayakkabılarda %50, gelinlikler ve duvaklarda %30, takı, toka ve aksesuarlarda ise %20 indirimden faydalanabilirsiniz.

Randevu almak için Elif ve İpek hanımı arayabilirsiniz;
Markalar : Alberta Ferretti, Peter Langner, Creazioni Francesca, Francesco Italy, Loriblu, Giorgio Lachini, Rita Mode, Anna Bella, Penrose, Marzi, Christianini.
Tel: 0212 343 80 04
Adr: Abdi İpekçi cad. Side apt. No:53/10 Kat:4 Nişantaşı Şişli - İstanbul








1 yorum:

  1. Merhabalar ben kisiye ozel tasarim harika ayakkabilar yapiyorum magazam kuyumcukent awm de istanbul yenibosnada no 307 instagram ve facebook hesabim esma şimşek design 05332757716 nodan ulasabilirsiniz.

    YanıtlaSil