Çiçeksiz gelin olmaz!



Düğününüzde gelin buketiniz gelinliğinizi gösterecek ve sizin hakkınızda ipuçları verecek en önemli aksesuarlarınızdan biri olacak. Bence gelin buketi gelinin ruhunu tam olarak yansıtırsa kusursuzdur. Buketinizi seçerken öncelikle sevdiğiniz çiçekleri düşünün… Sadece buketinizi de değil, düğün mekanınızı hangi çiçekler süslemeli? Hani hepimizin hayalini süsleyen gönlümüzde taht kurmuş çiçekler vardır ya… Orkide mi gül mü? Yoksa eflatun renkli ortancalar mı? Sonrasında sevdiğiniz çiçekler arasından mevsime uygun ve dayanıklı olanlara bakmalısınız.  Bu konuda çiçekçinize danışmak uygun olacaktır. Bunun yanında düğün organizasyonunuzu yapan firma ile görüşerek düğün konseptinize uygun çiçekleri belirlemeli ve gelin buketinizi de düğün dekorasyonunuzda kullanılan çiçekler ile uyumlu seçmelisiniz. Bu şekilde bütünlük sağlayarak detayların daha akılda kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Sizin hayalleriniz mekan ve süslemeler de örtüşürse, her şey birbiriyle aynı dili konuşursa gelin buketi de kusursuz olmuş demektir J




Gelin çiçeklerinin tarihini ve evlenirken neden elinizde bir buket taşıyacağınızı merak ediyormusunuz? Gelin buketi taşımak eski çağlardan gelen bir gelenek ve kültürlerin mozaiği.. Çok eskilerden beri gelinin tazeliğini ve masumiyetini sembolize ediyor. Eski Roma’da ve İskandinavya kültürlerinde genç kızlar şans getirmesi ve kötü ruhların kovulması için aromalı otlar taşırlardı. Yunan kültüründe ise gelinler sağlam ve uzun ömürlü ilişkiyi sembolize eden sarmaşıklar taşırlardı. Avusturya’da halen gelinler yaşamı sembolize ettiğine inanılan çiçekler ile taçlandırılıyor. Eski İngiltere’de ise seyrek banyo yapılabildiği için genç kızlar lavanta gibi güzel kokulu çiçeklerle erkekleri etkilemeye çalışırlardı. Suriye’de yaşayan göçebelerin kadınları ise hala çiçek açmış portakal ağacı dalı taşıyorlar. Portakal ağacı dalının aynı anda hem çiçek hem de meyve taşıması mutlu bir evliliğin ve bir bebeğin sembolü kabul ediliyor.  Hindistan’da da hala gelin ve damada tören sırasında kardeşler iyi niyetlerini ve dileklerini çiçek serperek gösteriyorlar.

Gelinlere yapılan çiçek ve bitkilerden oluşan taç, doğanın bir hediyesi olarak kabul edilirdi.  Gelin ve damadın başından geçirilen çiçekten çelenklerin, onlara uzun ömürlü ve mutlu bir evlilik getireceğine inanılırdı. Çelenklerde kullanılan sarımsak kötü ruhları uzaklaştırmayı, dereotu şehveti, adaçayı ise bilgeliği temsil ediyordu. Gelin ve damadın başından atılan gül yaprakları ise şans ve sevgi dileklerini sembolize ediyordu.


Günümüze dönersek bu sezonda özellikle ilkbahar ve yaz aylarında canlı renkler çok gözde. Canlı pembeler, fuşya, turuncu, şeftali tonları, sarılar, parlement mavisi, mor ve eflatun tercih ediliyor. Şakayık, ortanca ve zambaklar ise yeni çiçek trendlerinden. Düğün konseptiniz için seçtiğiniz renk de burada önemli rol oynuyor. Düğününüzde pembe çiçekler ve detaylar kullanacaksınız, buketinizde de pembe detaylarla göz alıcı olabilirsiniz. Buketi bağlamak için klasik saten kurdeleler yerini koruyor ancak yeni trend ipek şifon kumaştan fiyonklar, tüller, danteller ve sabitleyici bantlar üzerine takılan broşlar. Bu bantlar dantel olabildiği gibi organik görünümlü malzemelerde kullanılabiliyor.




Tabii ki düğün konseptiniz sizin zevkinizi ve kişiliğinizi yansıtmalı. Masumiyet ve vintage detaylar ön planda olmalı diyorsanız, gelin buketinizde de krem ve uçuk pembe güller, dantelden bir fiyonk ve pastel renkte romantik detaylar tercih etmelisiniz.
Tutkulu bir çiftseniz ve biraz çılgınlık yapmaktan yanaysanız siyah ve kırmızı detaylar kullanılan bir düğün konseptiyle, buketinizde de kıpkırmızı güller kullanabilirsiniz.
Kır düğünü yapacaksanız, rengarenk çiçeklerden oluşan bir buketle görünümüze canlılık ve neşe katabilirsiniz. Saçınızda papatyadan bir taç olacaksa, papatyalardan oluşan bir buket neden olmasın?

İlişkinizde sizin için özel, anısı olan bir çiçek varsa onu da gelin buketinizde ve düğün dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz. Örneğin size aldığı ilk çiçek sarı güller miydi? Ya da mor orkideler? Sizin için özel anlamı olan her detay düğün konseptinizde yer alabilir.







Gelin buketinin şekline gelince burada boyunuz kilonuz hatta gelinliğinizin şekli bile önem kazanıyor. Uzun boyluysanız ve gelinliğiniz çok kabarık değilse uzun ve sarkan gelin buketlerini tercih edebilirsiniz. Özelikle orkide ve yeşil yaprak kullanılanlar çok zarif görünüyor. Uzun boylu ve kuyruklu balık gelinliklerde de ince buketler çok yakışıyor. Kısa boylu ve minyon gelinler içinse daha küçük ve top şeklinde buketleri öneriyorum. Gelin buketinizi asla sizin ve gelinliğinizin önüne geçmemeli.
Çok işli ve farklı detaylarla süslü gelinliklerle renkli çiçekler kullanmak uygun olmayabilir. Bu durumda sade beyaz ve krem güllerden oluşan buketler tercih edilmeli ancak kenarlarında yeşil yapraklar kullanılarak kontrast yaratılmalı ve fotoğraflarda gelinliklerden ayırt edilebilmeli. Çok ihtişamlı bir salon düğünü yapacaksanız gül ya da orkide gibi çiçekler kullanmanız uygun olacaktır, tek renk ya da pastel tonlar kullanabilirsiniz. Kumsalda yalınayak bir gelin olacaksanız ya da çiçekler içinde bir kır düğünüyle evleniyorsanız içinizden gelen renkte çiçekler, özgürce hem gelin buketinizde hem de saçınızda kullarak büyüleyici görünebilirsiniz…



 

Çiçeğinizi düğünden en fazla birkaç saat önce teslim almalısınız. Fazla erken davranırsanız çiçekleriniz solabilir. Özellikle yaz aylarında buketinizi düğüne kadar bir vazoda suyun içinde muhafaza etmeye çalışın. Araba da sıcakta asla bırakmayın. Çiçekçinizden de buketinizi mümkün olduğu kadar taze çiçeklerde ve alacağınız saate yakın hazırlamasını rica edin.



















Bırakın çiçekleriniz sizin ruhunuzu yansıtsın… Tabii düğün sonunda kız arkadaşlarınıza atmayı ve o anı video ve fotoğraflarla ölümsüzleştirmeyi unutmayın. Çalınacak şarkı ise kesinlike Beyonce’den “Single Ladies” olmalı!!! Hepinize mutluluklar diliyorum, evliliğiniz de çiçekleriniz kadar canlı ve güzel olsun!





Fotoğraf kaynak:
Martha Stewart Weddings
Stictly weddings blog
Style me pretty

1 yorum:

  1. Gelin çiçeğinizle tarzınızı yansıtın

    http://gelin-in.com/gelin-cicegi/ ziyaret edin.

    YanıtlaSil