Yeni yılda "to do list"



Önce hepinize çok çok mutlu bir yeni yıl diliyorum! Zaman akıp gidiyor, ve biz önemli şeyleri ertelemeye devam ediyoruz. Bu yıl farklı olsun, hatta yıla girmeden Bridget Jones gibi bir “To do list” hazırlayın. Daha mutlu, daha güzel ve daha sağlıklı olmak için yılın ilk haftasından harekete geçin…

Listenizi hazırlarken benim önerilerime de göz atın ;)

Düğün mekanları

Hatırlarsınız “Gelin Savaşları” filminde iki arkadaşın istedikleri mekanda sadece tek bir cumartesi boş kalmıştı, o günü alabilmek için birbirlerine girmişlerdi :) Siz erken davranın, istediğiniz mekanı kimselere kaptırmayın. Fiyat teklifi istediğiniz mekanlardan cevap geldikten sonra, printlerinizi alın, randevularınızı da alın, görüşmelere gitmeye başlayın. Nişanlınız ya da  aile büyüklerinden birini de yanınıza alın. Tam olmasa da yaklaşık kişi sayısını da kafanızda oluşturmuş olmanız gerekir.


Düğün Mekanı seçerken...


İlk yazımda da belirttiğim gibi, güzel bir mekanda Cumartesi düğünü istiyorsanız, ilk yapmanız gereken şeylerden biri mekan araştırıp karar vermeniz. Aksi takdirde geç kalabilir ve içinize sinmeyen bir yerde düğün yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Kış Masalı...

                                       




Bu yazım “kışın evleniyorum” diye üzülen gelinler için.. Oysa çok daha özel ve farklı olma fırsatınız var. Romantik fotoğraflar, kar tanesi desenli davetiyeler süslemeler, aksesuarlar,  daha orijinal ve bambaşka bir düğün…  Görülmemiş farklı süslemelerle düğününüz hiç unutulmayacak. Kısacası keyfinizi hiç bozmayın.. Umarım bu görseller size ilham verir…





Bohça ve Hediyelikler

Success in marriage does not come through finding the right mate, but through BEING the right mate.  (Barnett R. Brickner)



Nişan zamanı bohça gidip gelmesi  adetlerimizden… Tabii tercih sizin, ama nişanlınızın ailesi size getirdiyse sizin de hazırlamanız gerekecektir. Liste zaten belli ama fark yaratmak istiyorsanız bu listenin dışına çıkıp "ona özel" hediyeler eklemeniz yerinde olur. Ya da bunları yılbaşı hediyesi olarak da düşünebilirsiniz…

Bence hediye kişiye özel olmalı, ya kişiselleştirilmiş yani ismi üzerine işlenmiş hediyeler, ya da onun hobilerini ve zevklerini yansıtan şeyler… Örneğin ona özel  baş harfleri işlenmiş gömlek, cüzdan seti, kalem  vs alacağınız her ne ise en azından kutusuna isim veya yazı yazdırarak kişiselleştirebilirsiniz. Hele manevi değeri olan aile yadigarı bir cep saatine ismini yazdırırsanız, çok özel ve kalıcı bir hediye olacaktır…

Nişan ve Bay Darcy'ler :)


I would have to tell you: you have bewitched me, body and soul, and I love... I love... I love you. And I never wish to be parted from you from this day on...” Mr. Darcy to Elizabeth (Jane Austin)



Sonunda "o" teklifini yaptı, birlikte yaşamaya ve yaşlanmaya, aile kurmaya karar verdiniz... Nişan ile evliliğe ilk adımı atıyorsunuz, artık daha resmi bir bağınız olacak. En önemlisi onun ailesi artık hayatınızın bir parçası, onlara da artık kendi aileniz gibi zaman ayırmalı ve ilgilenmelisiniz. Nişan organizasyonu kız tarafına aittir bildiğiniz gibi ve artık genelde evde tercih ediliyor. Dışarıda olursa zaten profesyonel anlamda yardım almanız gerekecek, süsleme, müzik, pasta vs tüm konularda. Evde yada bahçenizde yapmayı  düşünürseniz bu yazım size fikirler verebilir.

Kız İsteme Merasimi


Sonunda büyük gün yaklaştı, aileler belki ilk defa tanışacak. Siz de iki heyecan, birincisi kahve ikramı  diğeri ise ne giyeceğiniz. Tabii aileniz kolay kolay “evet” demez gibi görünüyorsa  o da ayrı bir stres yaratabilir. Sevgilinizin sonunun “Gülen gözler” filmindeki Vecihi Bey gibi olmamasını diler, size de bu özel günün tadını çıkartmanızı tavsiye ederim :) Umarım aileler kaynaşır ve akşamız neşeli sohbetlerle tamamlanır. ..

Aynı anda söz de olacaksa, isimlerinizin yazılı olduğu kurabiyelerle bu günü daha özel kılabilirsiniz. İstediğiniz şekilde tarif ederek kurabiye yaptırabileceğiniz bir çok yer var, tanesi  3-5 TL arasında oluyor. Kişi sayısına göre fiyat da değişebiliyor.

İlk adımlar…

Gelin hanımlar merhaba,

Kendinizi evliliğe hazır hissediyorsanız ve “o”ndan evlenme teklifi aldıysanız :), sizi yoğun bir tempo bekliyor. Öncelikle hemen kendinize yanınızda taşıyabileceğiniz küçük bir ajanda edinin. Buraya programınızı, randevularınızı, alışveriş planınızı, beğendiniz web sitelerini ve notlarınızı yazabilirsiniz. Hatta dergilerde beğenip kestiğiniz saç modellerini, gelinlikleri vs bu ajanda arasında saklarsanız kaybolmaz. Çünkü kim ne derse desin, biraz da mükemmeliyetçiyseniz, tüm planlama–organizasyon ve seçimler gelinlerin sorumluluğunda olur. En azından birşeyi unutmama ve organize etme işi size ait olacaktır! Damada, ailelere ve arkadaşlara işbölümünü sizin yapmanız gerekecek. Düğün, gelinlik, ev dekorasyonu, balayı, davetiye, nikah şekeri.. vs vs. Bu büyük organizasyonun patronu sizsiniz hanımlar, hazır olun :)



Öncelikle Mayıs-Eylül döneminde bir haftasonu düğünü/nikahı istiyorsanız, ilk ama ilk yapmanız gereken günü belirlemek ve mekan araştırması yapmak… Hatta aile arası nişandan önce bile buna başlayabilirsiniz. Çünkü bu sezonda mekanların Cumartesi akşamları 1 sene öncesinden dolmaya başlıyor. İstediğiniz mekanda güzel bir açıkhava düğünü için öncelik sırası mekanda. Bir miktar kapora vererek aylar öncesinden ayırtabilirsiniz.

Gelinler! Artık bir sanal danışmanınız var!

Merhaba gelin adayları!
Bende geçen Mayıs ayında evlendim. Kendi zevkimi ve tecrubelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Sorularınız olursa da bana ulaşabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla ve çevremden tanıdıklarımla size yardımcı olmaya çalışırım... Amacım size fikir ve ilham vermek, detayları unutmamanızı sağlamak...

Sevgiler,
Esin